jobb just nu!

Skolkurator

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Valdemarsvik är en skärgårdskommun i södra Östergötland belägen utmed E 22. Kommunen har ca 7900 invånare. Här finns enastående natur med skogen och havet. En pärla vid Östersjöns enda fjord, Valdemarsviken. Inom Valdemarsviks kommun pågår förändringsarbete och en stor del av verksamheten omfattas av utvecklingsarbetet som styrs av vår vision 2025. Läs gärna mer om vår kommun och vårt arbete på www.valdemarsvik.se

Valdemarsviks kommun erbjuder förskola 1-5 år, dagbarnvårdare, förskoleklass, fritidshem och grundskola årskurs 1-9 på fyra orter: Valdemarsvik, Gusum, Ringarum och Tryserum (Tryserums friskola AB). I centralorten Valdemarsvik finns kommunens enda högstadieskola -Vammarskolan -som också har undervisning i årskurs 4 - 6.
Du ingår i den samlade elevhälsan för Valdemarsviks kommun och ingår i skolornas elevhälsoteam bestående av skoledning, skolsköterska och specialpedagog. Du arbetar på uppdrag mot kommunens tre F 6 skolor. De tre skolorna är Sörbyskolan F 3, ca 150 elever, Gusums skola F 6, ca 100 elever och Ringarums skola F 6, ca 100 elever.

Arbetsuppgifter

Arbetet är främst förebyggande och hälsofrämjande och syftar till att stärka barn och ungdomars möjlighet att uppnå målen. Skolkurator arbetar på rektors uppdrag och i detta ligger att ge konsultation i sociala och psykosociala frågor till skolans personal, erbjuda stödsamtal till enskilda elever, delta i arbetet med skolans struktur och organisation när det gäller värdegrund och likabehandling samt utreda och bedöma den sociala och psykosociala situationen för enskilda elever.
En viktig del av arbetet är att ha en bra samverkan med vårdnadshavare.
Arbetet innebär också att vid behov samarbeta och samverka med samhällets övriga resurser och myndigheter. Att arbeta som kurator i en mindre kommun som Valdemarsvik ger goda möjligheter till nära kontaktvägar och samverkan med andra.

Kvalifikationer

Du har en socionomexamen. Du är ansvarstagande, skapar trygghet och har ett förhållningssätt som är situationsanpassat, med en god förmåga att samarbeta. Du har en positiv inställning och ett bra bemötande mot elever, och föräldrar.
Fördjupade kunskaper inom integrationsfrågor är meriterande.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   300e/2019

Gör ansökan

Övrigt

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka. Valdemarsviks kommun tillämpar rökfri arbetstid.

Friskvårdspeng upp till 2 500 kr/år.

Inför rekryteringsarbetet ha vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.