jobb just nu!

Skjulsta resurscenter söker lärare i engelska!

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Om du vill arbeta nära elever, mycket relationellt och har en fallenhet för elever med funktionsvariationer inom autismspektrat- sök till oss på Skjulsta resurscenter! Nu söker vi en lärare i engelska!

Skjulsta Resurscenter är en av tre verksamheter inom Eskilstuna Kommuns Pedagogiska centrum. Centret är uppdelat i två enheter - våning 1 och våning 2. Denna tjänst är placerad inom våning 1 vilket är enheten som vänder sig till elever inom årskurs 1-9 med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar inom autismspektrat.

Alla kommunala grundskolelever inom Eskilstuna Kommun, i samverkan med vårdnadshavare, har möjlighet att ansöka om en plats hos. Ansökan görs alltid av rektor på hemskolan och efter kartläggning och utredning av elevens specifika behov tas sedan beslut om placering hos oss.

Vi erbjuder ca 16 elevplatser och för att möta våra elevers behov har vi en hög personaltäthet bestående av sex lärare, en speciallärare, en kurator, tre fritidspedagoger och en specialpedagog. Inom enheten finns också en psykolog.

Läs mer om oss på: www.eskilstuna.se/pedagogisktcentrum

Arbetsuppgifter

Vi arbetar med individuella lösningar för varje elev. I vardagen innebär det att vi har gemensamma ämneslektioner, men att varje elev har individuellt anpassade uppgifter utifrån kunskapsnivå och behov. Målet är alltid att våra elever ska uppnå betyg i så många ämnen som möjligt, men stort fokus ligger också på den personliga utvecklingen hos eleven.

I rollen som lärare hos oss arbetar du i stor samverkan med dina kollegor. All ämnesundervisning sker utifrån tvålärarsytem, vilket innebär att det oftast är två ämneslärare som finns med under lektionstillfällena. Du kommer arbeta mycket individanpassat och som lärare arbetar du också som mentor för två-tre elever. Tillsammans arbetar vi också i tät kontakt med föräldrar/vårdnadshavare.

Vi som arbetar som lärare har en bred samlad kompetens då vi är en mix av låg-, mellan och högstadielärare. Tillsammans har vi också en bred kunskap kring neuropsykiatriska funktionsvariationer inom autismspektrat, vilket gör att även du som har lite erfarenhet av elever med liknande behov, har möjlighet att få stort stöd från oss andra. Det viktigaste är ditt engagemang och intresse för våra elever!

Är du en medarbetare som gillar att arbeta under eget förtroende och frihet kommer du att stortrivas hos oss! Vår chef ger oss stort kreativt utrymme att ibland gå utanför boxen- då det oftast är nyckeln till dessa elever! Ingen arbetsdag är därför den andra lik!

Denna tjänst passar perfekt för dig som vill arbeta individnära i ett mindre sammanhang bestående av ca 16 elever!

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lärarexamen i engelska och har minst tre års erfarenhet av att ha arbetat som lärare. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med elever med neuropsykiatriska funktionsvariationer inom autismspektrat.

Rollen innebär mycket kommunikation, dialog och dokumentation vilket ställer krav på mycket goda kunskaper inom svenska, både i tal och i skrift. Du har grundläggande datorkunskaper och är van att använda IT som stöd i arbetet. Du är duktig på att samarbeta och har lätt för att bygga relation samt skapa förtroende hos elever. Andra viktiga egenskaper är din förmåga att hitta olika lösningar och lätt kunna planera om och anpassa dig utifrån vad situationen kräver.

Varmt välkommen med din ansökan! Vi ser fram emot att träffa Dig på en intervju!

Anställningens omfattning

Vikariat 6- 12 mån Tillträde 19/1- 2019
6 månader eller längre.

Ansökan

Referensnummer:   4811

Gör ansökan

Övrigt

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Enligt skollagen (2010:800) krävs att registerutdrag från Rikspolisstyrelsens belastningsregister uppvisas i samband med anställning inom grundskolan.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalighet och att erforderliga beslut fattas.

Om du har skyddad identitet ansöker du genom att skicka in din ansökan skriftligen märkt Rekryteringsenheten eller lämna den i vår reception på Alva Myrdals Gata 3 D.