jobb just nu!

Sjuksköterskor till VE öron-näsa-hals, avdelning 56 i Lund

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Gör skillnad. Varje dag.

Vårdenheten öron-näsa-hals, avdelning 56 tillhör verksamhetsområde specialiserad kirurgi och bedriver idag majoriteten av vår verksamhet i Lund och några enstaka platser i Malmö. Vi har ett upptagningsområde av patienter från hela Södra sjukvårdsregionen, patienter genomgår bland annat högspecialiserad kirurgi inom trauma- och cancerområdet, men vi behandlar även infektionssjukdomar. Vi tar också hand om ett antal olika diagnoser inom områden såsom käkkirurgi och ögon. Detta ger oss, tycker vi som arbetar på enheten, en omväxlande och lärorik arbetsmiljö.

Vårdavdelning 56 är en kirurgisk vårdenhet med stort flöde av patienter relaterade till den elektiva kirurgiska verksamheten. Här arbetar vi med stort fokus på vårdkvalitén hos våra patienter, patienten ska känna sig trygg och väl förberedd både inför och efter operation. Förutom den elektiva verksamheten har vi även ett flöde av patienter av mer akut karaktär. De akuta diagnoser som vi exempelvis behandlar är näsblödningar, abscesser och balansrubbningar.

Arbetsuppgifter

Hej!

Jag heter Fredrik och är enhetschef på vårdavdelning 56 och vårt härliga team på 45 medarbetare söker nu dig som är utbildad sjuksköterska.

På vår enhet sker omvårdnaden av våra patienter i team, vi är flera yrkeskategorier som samverkar. För att bibehålla det goda samarbetet ser vi att du i rollen som sjuksköterska tar en aktiv roll i att lyssna in, analysera och därefter leda och fördela omvårdnadsarbetet.

Merparten av våra patienter klarar sig i stort sett själva. En betydande del av omvårdnadsarbetet består i att vårda patienterna med andnings-, svälj- och smärtproblematik. Vi fokuserar därför mycket på arbetet kring enteral nutrition och trachealvård. Förutom detta är vi specialiserade inom cochleaimplantat, och vårdar cancerpatienter som genomgår rekonstruktion (mikrovaskulär kirurgi).

I vardagen, för att säkra den fortlöpande kunskapsöverföringen ser vi på sikt att handledning och utbildning är en del av uppdraget. Obligatoriskt utbildningsprogram för nyanställda finns, vidare har vi inom enheten även kurser som mer specifikt berör öron-näsa-hals-området. Möjlighet till utbildning och kompetensutveckling inom öron-näsa-halsområdet vid universitet finns också, kurs som i dagsläget omfattar 7.5 p.

Region Skåne satsar även på ökad kompetensutveckling för sjuksköterskor. För nyutexaminerade sjuksköterskor finns ett kliniskt basår som innehåller föreläsningar, klinisk färdighetsträning och tillgång till en mentor. För sjuksköterskor som vill specialistutbilda sig erbjuds förutom utbildningsförmåner inom prioriterade områden ett antal sökbara utbildningsanställningar då utbildning varvas med kliniskt arbete under två år.

Kvalifikationer

Vår verksamhet har ett stort nätverk. En kontinuerlig dialog med kollegor och patienter är viktigt, varför vi uppskattar en god kommunikativ förmåga, likaså ett serviceinriktat förhållningssätt. I vår vardag uppstår ofta förändringar, att förhålla sig till dessa och ställa om till ny situation kräver förmågor som överblick, planering och struktur så att vi kan upprätthålla god vårdkvalité.

Vi letar efter dig som kan bidra med energi och glädje till vår enhet och som är nyfiken på eller har ett stort intresse för öron-näsa-halsområdet. Det ses som fördelaktigt med tidigare erfarenheter från andra verksamheter inom vårt område. Utöver detta så behöver vi dig som kan arbeta självständigt och kan ta egna beslut utifrån patientens olika behov.

Du som söker är legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Språkkunskap i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Det kan också innebära godkänt betyg i svenska 3 alternativt godkänt betyg i svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp.

Vill du vara med och jobba med oss? Så sök redan idag eller kom på ett studiebesök hos oss! I den här rekryteringen arbetar vi med löpande urval.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   A834032

Gör ansökan

Anställning

Arbetstid: Dag/Natt.

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (SUS) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. SUS är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso-och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående.
Välkommen till Skånes universitetssjukhus!

http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.