jobb just nu!

Sjuksköterskor till Thoraxkirurgisk avdelning i Lund

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Gör skillnad. Varje dag.

Nu finns det chans för dig som blivande eller erfaren sjuksköterska att bli en del av vår välfungerande och spännande avdelning! Vi är idag fullbemannade men för att få de bästa förutsättningarna för både patienter och medarbetare vill vi nu utöka vår bemanningstäthet! Är du vår nya sjuksköterskekollega?

På vår thoraxkirurgiska avdelning blir du del av en lärande organisation som arbetar med högspecialiserad vård. Här finns ett nära samarbete mellan sjuksköterskor, undersköterskor, fysio- och arbetsterapeuter samt läkare för att kunna möta patienternas komplexa vårdbehov på bästa sätt. Vårt mål är att strukturerna ska stödja sjuksköterskans profession och yrkesutövning. Därför fokuserar vi på de sex kärnkompetenserna och hur rutiner och organisationen kan stödja att du utvecklar och upprätthåller dessa kompetenser. Vårdmiljön är högteknologisk och utmanande. Att vara patient med avancerad hjärtsjukdom eller i behov av ett nytt organ ställer krav på en personcentrerad vård vilket vi strävar efter att leverera varje dag. Inom verksamhetsområdet (VO) arbetar en vårdprofessor som stödjer och utvecklar det evidensbaserade arbetssättet. Flera mötesplatser finns där forskning diskuteras.

Vi har en unik kombination av hjärtkirurgiska patienter. Här vårdas företrädesvis hjärtopererade patienter som genomgått exempelvis kranskärls-, hjärtklaffs- och aortaaneurysmoperation. Vi har rikssjukvård för hjärt-och lungtransplantationer samt vuxna patienter med medfödda hjärtfel. Avdelningen har 22 vårdplatser. Merparten av patienterna har en kortare vårdtid, cirka sex-åtta dygn. För resterande, exempelvis transplanterade, är vårdtiderna lite längre, fyra-sex veckor.

Följ oss på Instagram: https://www.instagram.com/thoraxkirurgiavd.lund

Arbetsuppgifter

Nu välkomnar vi ytterligare sjuksköterskor som vill vara med och driva vår utveckling framåt! Vi är väldigt stolta över den högspecialiserade vård som vi bedriver och vår ambition är att ta detta till nästa steg genom att utveckla avdelningen och skapa förutsättningar för att bli mer intermediärvårdslik. Hos oss finns stora möjligheter för dig som erfaren sjuksköterska att utvecklas i din profession och du som är nyexaminerad får bygga upp en eftertraktad kompetens från starten av din karriär. Både som nyutexaminerad och erfaren sjuksköterska ger introduktionsprogrammet dig en tydlig och säker grund för arbetet på avdelningen. Efter hand finns det möjlighet att vara behjälplig en del av sin arbetstid i studier som bedrivs på enheten.

Vi tror att kompetens och säker vård är grunden till trygg arbetsmiljö och lägger därmed stort fokus vid såväl introduktion som vidareutbildning. Genom kontinuerliga internutbildningar bygger vi en kunskapsstabil enhet med sjuksköterskor som kan och vågar ta svåra beslut och kan hantera akuta situationer på ett bra sätt. Som nyanställd får du ett anpassat introduktionsprogram som innefattar bredvidgång, teori och hospitering på närliggande avdelningar. Du får en mjukstart in i verksamheten genom att successivt under din introduktion ta ett ökat ansvar för teamet. När du kommit in i arbetet kommer du tillsammans med undersköterska, läkare och behandlingsansvarig sjukgymnast ansvara för omvårdnaden av fem-sex patienter. Vi arbetar med personcentrerad vård vilket innebär att du tillsammans med ditt tvärprofessionella team ansvarar för omvårdnadsåtgärder och medicinska behandlingar. Du leder det kliniska vårdarbetet och efterhand som du blir trygg i din roll deltar du i omvårdnadsronder.

Jenny, en av våra sjuksköterskekollegor, beskriver arbetet på avdelningen:
- Det är något speciellt med att arbeta med hjärtat. Det är en avancerad sjukvård med hög teknologi och själva vården är verkligen utvecklande och rolig, du blir stimulerad. Det är högt tempo ibland och jag får ta mycket egna beslut, det gäller att ha huvudet på skaft! Och du möter en ofantligt tacksam patientgrupp som ofta är väldigt motiverade till att bli bättre.

Kvalifikationer

Vi välkomnar såväl nyexaminerade som erfarna sjuksköterskor som vill vara med och bidra till ett gott samarbete inom teamet. Du som söker tycker om att utvecklas och vill dela med dig av dina kunskaper. Då vi har hög vårdnivå, är det viktigt att du kan hantera stress på ett bra sätt och trivs med ett högt arbetstempo. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vidare är du legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Språkkunskap i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Det kan också innebära godkänt betyg i Svenska 3 alternativt godkänt betyg i Svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp.

I denna rekrytering tillämpas löpande urval, välkommen med din ansökan redan idag!

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   A870980

Gör ansökan

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (SUS) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. SUS är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso-och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående.
Välkommen till Skånes universitetssjukhus!

http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.