jobb just nu!

Sjuksköterskor till Neurologi- och strokeavdelning i Ystad

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Gör skillnad. Varje dag.

Vill du kunna påverka ditt arbete? Då är det hos oss du ska jobba!

Lasarettet i Ystad är det lilla akutsjukhuset med stor känsla av öppenhet och gemenskap. Här präglas arbetet av korta kontaktvägar, både från sjukhuschef till medarbetare men också från medarbetare till sjukhuschef – här vill vi arbeta nära varandra.

Nu söker vi nya sjuksköterskekollegor till neurologi- och strokeavdelning på lasarettet i Ystad som vill vara med och förbättra våra vårdprocesser och öka patienternas delaktighet i sin vård. Lasarettets neurologi- och strokeenhet är en del av verksamhetsområde (VO) akut och medicin, där vi idag har ca 390 medarbetare som främst arbetar med akuta vårdflöden inom slutenvård, akutmottagning och akutvårdsavdelning.

På neurologi- och strokeavdelning 7 vårdar vi patienter med såväl akuta som icke akuta neurologiska sjukdomar samt internmedicinska åkommor. Hos oss möter du främst patienter som drabbats av bland annat akut stroke, TIA, epilepsi, hjärntumör och neuromuskulära sjukdomar. En av våra salar har även neuro-obs, vilket möjliggör mer övervakning och tätare kontroller. Sedan november 2017 ansvarar vi för hela strokeprocessen vilket innebär att vi numera utför trombolysbehandling på avdelningen. Vårt mål har varit att förbättra tiderna för trombolys, vilket vi redan har lyckats med!

Vi har ett mycket gott arbetsklimat som vi värnar om och det är något vi jobbar kontinuerligt med för att kunna behålla. Som medarbetare har du stora möjligheter till personlig utveckling inom yrket och du har möjlighet att påverka arbetet på avdelningen och lasarettet i stort. Med ett flexibelt förhållningssätt i kombination med ditt bidrag till ett gott arbetsklimat skapar vi tillsammans förutsättningar för att vården ska bli så optimal som möjligt.

Arbetsuppgifter

Hos oss kan vi garantera att du får en bred allmän medicinsk kompetens och spännande arbetsdagar tillsammans med ett gäng som trivs ihop.

Arbetet som sjuksköterska är väldigt stimulerande och varierande. Ena dagen är du larm-sjuksköterska och behjälplig vid akuta strokelarm och behandling med trombolys. Nästa dag är du omvårdnadsansvarig sjuksköterska för en grupp patienter i något av våra team. Hos oss får du även möjlighet till individuell utveckling genom olika ansvarsområden.

Som sjuksköterska hos oss vill vi att du ska känna att du får vägledning och trygghet i din professionella och personliga utveckling. Vi erbjuder därför individuell introduktion med ett färre antal egna patienter och ständigt stöd av en erfaren sjuksköterska. Upplägget har varit mycket uppskattat och du får även ta del av Region Skånes kliniska basår med bland annat tillgång till en mentor.

Vidare finns även möjlighet att ta del av betalda vidareutbildningar, handledarutbildning på avancerad nivå samt möjlighet till vidare karriärvägar om du till exempel är nyfiken på att bli chef.

Kvalifikationer

Du som söker är legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Språkkunskap i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Det kan också innebära godkänt betyg i Svenska 3 alternativt godkänt betyg i Svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp. Utöver detta ser vi gärna att du har handledarutbildning och/eller specialistkompetens inom stroke, neurologi, internmedicin eller äldrevård.

Vi söker dig som vill utvecklas och utmanas i din yrkesroll och vi tror att du är flexibel och samarbetsinriktad. Du har ett genuint intresse för människor och sätter alltid patienten i fokus. Den kompetens du besitter är viktig och vi förväntar oss att du tillsammans med dina kollegor delar med dig samt bidrar med dina kunskaper och erfarenheter. Du förstår vikten av ett gott bemötande för att ge våra patienter bästa möjliga vård. Vidare har du en förmåga att prioritera ditt arbete och känner ett stort engagemang och ansvar för såväl det patientnära arbetet som utveckling av vården och verksamheten. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval, varmt välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   A870998

Gör ansökan

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.

Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

Skånes universitetssjukvård (SUS) bildades den 1 juni 2013 och består av Skånes universitetssjukhus samt av den offentligt bedrivna primärvården i Malmö- och Lundområdet. Skånes universitetssjukhus omfattar sjukhusverksamheterna i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Förvaltningen har drygt 13 000 medarbetare och en omsättning om drygt 14 miljarder kronor. SUS erbjuder primärvård, länssjukvård och högspecialiserad vård, samtidigt som vi utbildar och bedriver avancerad forskning i nära samarbete med universitet och högskolor. Vi arbetar med respekt för människan och strävar alltid efter att vara bland de bästa.

http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.