jobb just nu!

Sjuksköterskor till allmänpsykiatriska avdelningar i Kristianstad

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Gör skillnad. Varje dag.

Nu söker vi sjuksköterskor till avdelning 3A och 3B i Kristianstad. Vi söker sjuksköterskor för både dag- och nattjänstgöring eller möjlighet till kombinerad dag- och nattjänst.

Avdelningarna har allmänpsykiatrisk inriktning där du får möjlighet att arbeta med patienter som har en bred variation av psykisk ohälsa. Avdelning 3A har 14 vårdplatser, av dessa är två vårdplatser inriktade mot patienter med ätstörningsproblematik och avdelning 3B har 13 vårdplatser varav en är för brukarstyrda inläggningar.

Vi arbetar i grupper där olika yrkeskategorier ingår och där sjuksköterskan är arbetsledare. Vår drivkraft genomsyras av delaktighet och den starka viljan att ständigt utveckla vården vi bedriver.

Vi arbetar i ett aktivt kontaktmannaskap och betonar vikten av att patienten och dess närstående känner sig delaktiga i vård och behandling. Vi arbetar aktivt med Återhämtningsguiden för att förbereda patienten för en tillvaro efter vårdtiden. På avdelningen finns bland annat inflytande-, barn-, etik- och patientsäkerhetsombud.

Inom verksamheten arbetar vi med olika utvecklingsprojekt. Vi har nyligen infört PID (Person Individ anpassade Doser). Medarbetarna har en bred kompetens inom olika områden som exempelvis patientsäkerhet, etik, inflytandefrågor, barn till psykiskt sjuka patienter och mycket mer som du får veta om du söker dig till oss.

Arbetsuppgifter

I ditt arbete som sjuksköterska utformar du omvårdnaden efter patientens behov. Detta innebär att du arbetar utifrån ett helhetsperspektiv genom att se både patient och deras närstående i den rådande livssituationen. Genom att arbeta hälsofrämjande, oavsett patientens hälsotillstånd, medverkar du till att patientens resurser beaktas och tas tillvara. Att samverka med patientens naturliga nätverk och exempelvis vårdgrannar i samhället blir en naturlig del av ditt arbete. I ditt uppdrag som sjuksköterska på avdelningen förväntas du leda omvårdnadsarbetet. Utöver detta ingår sedvanliga uppgifter så som läkemedelshantering, dokumentation, handledning och rondarbete.

Region Skåne satsar på ökad kompetensutveckling för sjuksköterskor. För nyfärdiga sjuksköterskor finns ett Kliniskt Basår som innehåller föreläsningar, klinisk färdighetsträning och tillgång till en mentor. För sjuksköterskor som vill specialistutbilda sig erbjuds utbildningsförmåner.

Kvalifikationer

Vi välkomnar dig som är legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Har du vidareutbildning inom psykiatri och/eller arbetslivserfarenhet inom området är det meriterande för tjänsten.

Språkkunskaper i svenska lägst nivå C1 eller Europarådets nivåskala är ett krav. Det kan också innebära godkänt betyg i svenska 3 alternativt godkänt betyg i svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp.

Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet. Vi söker dig som har ett brinnande intresse för psykiatri, ser möjligheter och vill utvecklas i din roll som sjuksköterska. Du är en lagspelare samt arbetar efter Region Skånes värderingar.

Utdrag av misstanke- och belastningsregistret sker innan anställning.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval så välkommen med din ansökan redan idag!

Anställningens omfattning

Tillträde sker enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   A869817

Gör ansökan

Anställning

Annonsen avser tre tjänster dag, kväll och helg, samt en tjänst natt eller kombinerat dag/natt.

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.
http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.