jobb just nu!

Sjuksköterska till psykiatrisk öppenvårdsmottagning i Arlöv

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Gör skillnad. Varje dag.

Vill du arbeta på en välfungerande allmänpsykiatrisk mottagning med en stabil personalgrupp där du kombinerar de mindre orternas breda allmänpsykiatriska spektrum med universitetsklinikens högspecialiserade kompetenser, forskning och utveckling?

Vår allmänpsykiatriska mottagning i Arlöv har som upptagningsområde kommunerna Burlöv och Staffanstorp och är en del av Verksamhetsområde Vuxenpsykiatri i Lund. Vi bedömer, utreder och behandlar människor i behöv av specialistpsykiatrisk kompetens. Vi har nära samarbete med övriga enheter inom Vuxenpsykiatri i Lund.

På mottagningen är vi cirka 25 medarbetare som arbetar i två geografiskt uppdelade team bestående av läkare, psykolog, sjuksköterska, socionom, arbetsterapeut och sjukgymnast. På enheten finns också medicinsk sekreterare och funktionen rehabiliteringskoordinator representerad.

Arbetsuppgifter

Andreas som arbetar på mottagningen beskriver sin arbetsplats såhär:
- Vi är ett mycket kompetent och professionellt team som kompletterar varandra med olika erfarenheter och utbildningar. Jag trivs mycket bra på denna arbetsplats, vi har ett gott klimat på mottagningen.

I tjänsten på mottagningen arbetar du med psykiatrisk bedömning, rådgivning, och samtal. Vidare gör du viss läkemedelsdelsuppföljning och utför provtagningar/årskontroller. Du arbetar med såväl enskilda stödsamtal som med gruppbehandling tillsammans med en kollega. Vi välkomnar dig in i ett välfungerande sjukskötersketeam och du ges även möjlighet att ingå i en handledningsgrupp.

Andreas berättar vidare:
- Tjänsten har bra arbetstider, kl. 08:00-16:30, och jag kan styra mitt arbete genom att jag lägger mitt eget schema och bokar in mina patienter. Vi har även möjlighet att specialisera oss inom olika områden som vi är intresserade av och som faller inom verksamhetens ramar. Du kommer att ha förmånen att arbeta med en bred patientgrupp vad gäller såväl ålder och bakgrund samt problemställningar.

Region Skåne satsar på ökad kompetensutveckling för sjuksköterskor. För nyfärdiga sjuksköterskor finns ett Kliniskt Basår som innehåller föreläsningar, klinisk färdighetsträning och tillgång till en mentor. För sjuksköterskor som vill specialistutbilda sig erbjuds förutom utbildningsförmåner inom prioriterade områden ett antal sökbara utbildningsanställningar då utbildning varvas med kliniskt arbete under två år.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Du har språkkunskaper i svenska motsvarande lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala. Det kan också innebära godkänt betyg i Svenska 3 alternativt godkänt betyg i Svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp. Vidare har du tidigare erfarenhet av arbete inom psykiatrin och god vana av vårddokumentation.

Det är önskvärt att du har specialistutbildning i psykiatri. Vi ser det även som fördelaktigt om du tidigare har arbetat i den psykiatriska öppenvården eller har annan psykiatrisk erfarenhet och har vana av arbete i journalsystemet Melior.

För att trivas i rollen som sjuksköterska hos oss krävs att du är flexibel och känner dig trygg i din yrkesroll så att du med ett lugn kan hantera komplexa situationer som uppstår under arbetsdagen. För oss är det värdefullt att du förstår vikten av ett gott samarbete samtidigt som du tar stort ansvar för dina uppgifter och fattar egna beslut.

Vid eventuell anställning görs kontroll mot misstanke-och belastningsregistret.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Tillträde sker enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   A956226

Gör ansökan

Anställning

Arbetstider: Måndag till fredag, dagtid.

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

Förvaltning Psykiatri och habilitering är en av Region Skånes fem hälso- och sjukvårdsförvaltningar. Verksamheten omfattar den offentligt drivna psykiatrin samt habiliteringen i hela Skåne med cirka 4 000 medarbetare. I uppdraget ingår bland annat vård, habilitering, rehabilitering, hälsoarbete och forskning. Inom psykiatrin finns fem akutmottagningar, barn- och ungdomspsykiatri, rättspsykiatri och vuxenpsykiatri. Inom habiliteringen finns barn- och ungdomshabilitering, vuxenhabilitering och syn-, hörsel- och dövverksamhet. Välkommen!

http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.