jobb just nu!

Sjuksköterska till Obesitasmottagning i Malmö

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Gör skillnad. Varje dag.

Specialiteten endokrinologi och diabetologi utgör ett av Skånes universitetssjukhus profilområden. Verksamheten är regionenhet för södra sjukvårdsregionen och bedriver högspecialiserad universitets- och länssjukvård. Verksamheten inrymmer öppen- och dagvårdsmottagning i Malmö och Lund samt en slutenvårdsavdelning i Malmö.

På obesitasmottagningen arbetar vi i team med olika professioner för att ge våra patienter bästa möjliga vård. Vårt mål är att stödja personer med fetma till varaktig viktnedgång, bättre hälsa och förändrade levnadsvanor som leder till bättre fysiskt, psykiskt och socialt välbefinnande.

Är detta något som du vill arbeta med? Då är du välkommen till oss!

Arbetsuppgifter

Vi erbjuder dig ett varierande och utvecklande arbete, där du blir en del av ett team som arbetar med överviktiga patienter.

På obesitasmottagningen kommer du att vara en i teamet som består av administratör, dietist, fysioterapeut, läkare, psykolog och sjuksköterska. Mottagningen erbjuder patienter en individinriktad KBT-baserad viktminskningsbehandling i grupp. Behandlingen pågår i cirka ett år och innehåller bland annat beteendeförändringar, kostlära och fysisk aktivitet.

I ditt dagliga arbete kommer du att arbeta med att vara handledare för gruppbehandling av patienter med obesitas. Du hjälper även till med blodprovstagning och ytterligare mätningar av hälsostatus och är även med och utvecklar vårt patientmaterial.

Kvalifikationer

Du som söker är legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård.
Du har språkkunskaper i svenska motsvarande nivå C1 enligt Europarådets nivåskala. Det kan också innebära godkänt betyg i svenska 3 alternativt godkänt betyg i svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp.

Har du tidigare erfarenhet av KBT är det meriterande såväl som arbete med gruppbehandling och kunskap kring övervikt/fetma. Har du dessutom kunskap i systemen Melior och Pasis är det en fördel.

Vi söker dig som trivs med att arbeta både i team och självständigt och som vill vara med och fortsätta att utveckla obesitasmottagningen. Vidare tar du gärna ett stort ansvar och tycker om att arbeta i ett öppet klimat. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval, så välkommen med din ansökan redan idag!

Anställningens omfattning

Tillträde 2019-01-28, eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   A834238

Gör ansökan

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (SUS) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. SUS är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso-och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående.
Välkommen till Skånes universitetssjukhus!

http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.