jobb just nu!

Sjuksköterska till äldrepsykiatriska avdelningen i Helsingborg

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Gör skillnad. Varje dag.

Nu söker vi en sjuksköterska till äldrepsykiatriska avdelningen som har lust och vilja att vara med att utveckla avdelningen. Välkommen att bli en del av oss!

Äldrepsykiatriska vårdavdelningen i Helsingborg ansvarar för heldygnsvård av patienter över 67 år med behov av psykiatrisk specialistvård. Upptagningsområdet är nordvästra Skåne. De vanligaste diagnoserna hos oss är depression, vanföreställningssyndrom, ångesttillstånd och bipolär sjukdom. Avdelningen vårdar också patienter med demenssjukdom som har psykiatriska symtom som kräver specialistvård. Vi arbetar efter en helhetssyn på patienten. Det innebär att vi tittar på patientens psykiska, somatiska och sociala funktion. För närvarande har vi tio vårdplatser och planerar att gå upp till elva, överbeläggningar kan förekomma. Avdelningen är belägen på lasarettsområdet i Helsingborg och där finns även den äldrepsykiatriska mottagningen som vi har ett nära samarbete med.

Arbetsuppgifter

Som sjuksköterska hos oss arbetar du med den psykiatriska omvårdnaden av våra patienter. Du medverkar bland annat vid bedömning, medicinering och dokumentation i Melior. Hos oss erbjuds du ett ansvarsfullt arbete med utrymme att vara med i den fortsatta utvecklingen av vår verksamhet. Du erbjuds även handledning.

Region Skåne satsar på ökad kompetensutveckling för sjuksköterskor. För nyexaminerade sjuksköterskor finns ett kliniskt basår som innehåller föreläsningar, klinisk färdighetsträning och tillgång till en mentor. För sjuksköterskor som vill specialistutbilda sig erbjuds förutom utbildningsförmåner inom prioriterade områden ett antal sökbara utbildningsanställningar då utbildning varvas med kliniskt arbete under två år.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Du har språkkunskaper i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala. Det kan också innebära godkänt betyg i svenska 3 alternativt godkänt betyg i svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp. Meriterande med vidareutbildning inom psykiatri eller geriatrik.

Vi välkomnar nu en sjuksköterska som brinner för sitt arbete och har ansvarskänsla samt ett stort intresse för arbetet med psykiatrisk omvårdnad. För att trivas hos oss krävs det att du är lyhörd och flexibel, detta då det är viktigt att kunna anpassa arbetet efter rådande omständigheter. Du har förmågan att hitta det positiva i saker. För dig är samarbete en förutsättning för ett gott arbete och du verkar för ett arbetsklimat som genomsyras av detta. Vi lägger stor vikt på personliga egenskaper.

Vår kultur präglas av våra värderingar och det är viktigt för oss att du känner dig bekväm med att arbeta i linje med dem. Du kan i handling omsätta vår värdegrund och därmed agera förebild för dina medarbetare. Läs gärna mer om våra värderingar och hur vi arbetar med dem här: https://www.skane.se/jobba-hos-oss/att-jobba-i-region-skane/

Utdrag ur misstanke- och belastningsregister kommer att göras innan eventuell anställning.

Vi tillämpar löpande urval i den här rekryteringen, varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.

Möjlighet till deltid finns vid intresse.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A916376

Gör ansökan

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

Förvaltning Psykiatri och habilitering är en av Region Skånes fem hälso- och sjukvårdsförvaltningar. Verksamheten omfattar den offentligt drivna psykiatrin samt habiliteringen i hela Skåne med cirka 4 000 medarbetare. I uppdraget ingår bland annat vård, habilitering, rehabilitering, hälsoarbete och forskning. Inom psykiatrin finns fem akutmottagningar, barn- och ungdomspsykiatri, rättspsykiatri och vuxenpsykiatri. Inom habiliteringen finns barn- och ungdomshabilitering, vuxenhabilitering och syn-, hörsel- och dövverksamhet. Välkommen!

http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.