jobb just nu!

Sjukhuskemist till klinisk kemi och farmakologi i Malmö

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Gör skillnad. Varje dag.

Laboratoriemedicin driver laboratorier på samtliga tio sjukhus i Skåne varav sex laboratorier med service dygnet runt. Vi arbetar i en matrisorganisation med linjechefer på de olika laboratorierna samt processledare med ansvar för definierade diagnostikområden i regionen. Vi har förutom en modern och automatiserad produktionsplattform även ett flertal högspecialiserade laboratorieenheter förlagda till Lund och Malmö. Dessa inkluderar laboratorier för DNA, kromatografi, specialimmunokemi och koagulation. Verksamheten klinisk kemi och farmakologi har cirka 170 medarbetare i Skåne.

Arbetsuppgifter

Vi välkomnar nu en sjukhuskemist på en tolv månader lång visstidsanställning!

I din roll som sjukhuskemist hos oss kommer du att arbeta som specialist med metodansvar för en rad viktiga klinisk-kemiska specialanalyser för sjukvården i Skåne. Huvudvikten i ditt arbete ligger på validering, metodutveckling och problemlösning på kromatografiska metoder och andra analyser vid vårt specialkemilaboratorium i Malmö. På laboratoriet arbetar i dagsläget cirka 15 biomedicinska analytiker, läkare och sjukhuskemister tillsammans. Du kommer att tillhöra kemiststaben med verksamhetsövergripande specialister inom klinisk kemi och farmakologi. Du kommer att vara placerad i Malmö.

Kvalifikationer

För att vara aktuell för tjänsten ser vi att du har teknisk eller naturvetenskaplig universitets- eller högskoleutbildning inom molekylärbiologi, biomedicin, kemi eller motsvarande. Det är en fördel om du är disputerad inom relevant område och har erfarenhet av handledning samt undervisning. Erfarenhet av kromatografiska analysmetoder är ett krav. Du bör även ha erfarenhet av bioanalys med högupplösande vätskekromatografi (HPLC) med tillhörande provupparbetning, metodutveckling och problemlösning. Praktisk erfarenhet av metodutveckling och valideringsarbete avseende metoder som används för klinisk diagnostik i sjukvården samt erfarenhet av kvalitetssystem och dokumentation är meriterande. Därutöver är erfarenhet av projektledning också meriterande.

Som person tror vi att du är en god kommunikatör med ett tekniskt och vetenskapligt intresse som arbetar strukturerat, noggrant och analytiskt. Du tycker om att samarbeta, är initiativtagande, lösningsorienterad och målinriktad.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse. Tjänsten är en visstidsanställning på tolv månader, eventuellt med möjlighet till förlängning
6 månader eller längre.

Ansökan

Referensnummer:   A963257

Gör ansökan

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.

Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

Medicinsk service, med cirka 2 000 medarbetare, möter vårdens behov av ambulanssjukvård, bild- och laboratorieteknik, klinisk träning, laboratoriemedicin och sjukvårdsrådgivning. Den laboratoriemedicinska verksamheten omfattar områdena arbets- och miljömedicin, biobank, genetik, immunologi och transfusionsmedicin, kemi, mikrobiologi samt patologi. Förvaltningen bedriver även forskning och utveckling inom sina områden.

http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.