jobb just nu!

Senior specialist geoteknik

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Fastighetsnämnden ansvarar för Göteborgs mark- och bostadspolitik och har en central roll i stadens tillväxt och utveckling. Med markägarrollen som grund skapar vi förutsättningar för framtidens boende och näringsliv i Göteborg. Fastighetskontoret är arbetsplatsen för dig som vill vara med och påverka utvecklingen av Göteborgs framtid.

Vi är cirka 260 anställda och vårt kontor ligger i anrika lokaler nära Brunnsparken och Centralstationen. Arbetsplatsen kännetecknas av öppenhet, en god stämning och engagerade medarbetare. Vårt uppdrag är spännande och hos våra medarbetare på fastighetskontoret finns en bred erfarenhet och en stor bredd i kunskap. Hos oss får du stort ansvar med inblick i och närhet till stadens utveckling. Anta utmaningen, tillsammans bygger vi staden!

Arbetsuppgifter

Göteborg står inför stora förändringar, fram till 2035 förväntas Göteborgsregionen växa med 150 000 nya invånare och man kommer att göra stora investeringar i bostäder, kontor, handel och infrastruktur. För att klara vår del i de här utmaningarna behöver vi nu dig och din kunskap. Vi söker en senior geoteknisk specialist då vår nuvarande valt att gå vidare till nya spännande uppdrag!

Vi tänker oss att du är en senior person med lång erfarenhet inom geoteknik för bygg- och anläggningsbranschen och gärna med erfarenhet av komplexa byggprojekt i stadsmiljö. Du tycker att det skulle vara roligt och utmanande med en roll där du får vara experten och dela med dig av din kunskap till andra. Eftersom du har kunskap inom ett område som vi inte kan lika bra kommer du att bli ett bollplank och stöd för både våra seniora och juniora medarbetare.

I rollen som geoteknisk specialist hos oss kommer du att fungera som expertstöd till både våra egna projektledare som till andra tekniska förvaltningar i staden t.ex. Trafikkontoret, Kretslopp och Vatten m.fl. Uppdragen omfattar alla typer av geotekniska frågor (markstabilitet, grundläggning, förstärkningsåtgärder, konstruktioner, kajer, schaktning, gator/vägar, ledningsläggning, sättningar mm) i alla faser från tidig planering, detaljprojektering och i utförandeskedet, ofta med besiktningar på plats. Det kan även blir aktuellt för dig att driva egna mindre projekt.

Du ska med din erfarenhet kunna se helheten och komma med förslag på lösningar till projekten. Du kommer att göra geotekniska utredningar på kommunens mark utifrån underlag som avdelningens geotekniska assistent bl.a. bistår med. Vid behov kommer du också att upphandla och granska geotekniska utredningar och byggtekniska handlingar. Ditt arbete kommer att innebära frekvent kontakt med såväl fastighetsägare, myndigheter, stadsbyggnadskontoret och andra kommunala förvaltningar, som externa geotekniska konsulter och allmänheten.

På exploateringsavdelningen är vi cirka 60 medarbetare som lär av varandra och utvecklas tillsammans. Vi har en positiv och öppen atmosfär som präglas av både prestigelöshet och professionalitet. De flesta av våra projektledare har en bakgrund som lantmätare som arbetar nära en grupp för Projektstöd med bl.a. specialister inom byggteknik, miljösamordning och markmiljö där du kommer att ingå.

Magnus Elfström finns tillgänglig för frågor v 27-28 och 34.
Elisabet Gondinger finns tillgänglig för frågor v 32-33.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleutbildning med inriktning mot geoteknik, till exempel Väg- och Vatten eller Samhällsbyggnad. Vi ser gärna att du har erfarenhet från planerings-, projekterings- och utbyggnadsskedet.

Du har flerårig erfarenhet av liknande roller och god kunskap av rekommendationer inom det geotekniska området. Du har beställar- och upphandlarkompetens samt kunskap om PBL och Boverkets regler och rekommendationer med styrande dokument inom geoteknik.

För att du ska komma till din rätt hos oss ser vi att du är en driven person med lösningsfokus som trivs i en självständig roll där du får agera bollplank och kvalificerat geotekniskt stöd åt dina kollegor. Du tycker om att ställas inför nya utmaningar och har förmågan att se helheten. Du kan i planeringsarbetet som görs idag se och förebygga de problem som kan komma längre fram i utbyggnadsskedet.

Ansökan

Referensnummer:   A963747

Gör ansökan

Övrigt

Som medarbetare på fastighetskontoret i Göteborgs stad får du en trygg anställning med många karriärvägar och möjligheter till intressanta och meningsfulla arbetsuppgifter.
På fastighetskontoret arbetar vi för att arbetsmiljön ska vara god och hälsofrämjande. Tillsammans med vår idrotts- och friskvårdsförening erbjuder vi både träning och trivselaktiviteter, exempelvis hälsovecka, kräftskiva och bowlingturnering. Som anställd erbjuds du friskvårdsbidrag, cykelförmån, massage på arbetstid och träning på idrottsanläggningar till rabatterat pris.

I denna rekrytering använder vi oss av arbetspsykologiska tester som en del i vår urvalsprocess.

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden från bemannings- och rekryteringsföretag om annonserings- och rekryteringshjälp.