jobb just nu!

Semestervikarier till boendestöd 2019

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Askim-Frölunda-Högsbo ligger i den södra delen av Göteborg och har cirka 59 000 invånare. Området sträcker sig över en stor geografisk yta, från Marklandsgatan nära centrala Göteborg till Billdal som gränsar till Halland. Naturen i stadsdelen har en stor variation med närhet till hav, skog, parker och vackra friluftsområden. I stadsdelen arbetar cirka 3 200 medarbetare med att ge service, stöd och omsorg för en bra vardag för göteborgarna. Vi möter stora utmaningar i arbetet och därför är vår kunskap och vårt engagemang avgörande för kvalitén i stadsdelens verksamhet. Vi arbetar med att öka inflytandet för stadens invånare, brukare och medarbetare och tillsammans ska vi skapa en öppen, trygg och jämlik stadsdel där många vill leva, arbeta och bo.

Arbetsuppgifter

I tjänsten som boendestödjare kommer du att ge stöd, service och omvårdnad till vuxna med psykiska, neuropsykiska och intellektuella funktionsnedsättningar. Du kommer även att ge stöd åt personer med samsjuklighet (har två eller flera sjukdomstillstånd samtidigt). Du stöttar klienterna i alla livsområden med målet att de ska klara sitt vardagsliv så bra som möjligt. Ditt arbete blir bland annat att motivera och stärka varje persons egna resurser. Stödet vi utför utgår från individuella planer som är upprättade i samråd med klienten.

Arbetet är omväxlande och innebär att du tillsammans med våra klienter kommer att bistå i alla sysslor som utförs i ett hem samt att lotsa och visa arenor i närmiljön och stötta för en meningsfull fritid. Samarbete inom enheten och med viktiga kontakter utanför hemmet ingår i det dagliga arbetet. Du kommer även utföra social dokumentation, delegerade sjukvårdsinsatser och vissa administrativa uppgifter.

Den totala semesterperioden pågår från juni till augusti. Du kommer antingen att arbeta dagtid eller ha arbetstid förlagd till dag, kväll och helg. Rekryteringsarbetet och anställningar kommer påbörjas och genomföras under annonseringstiden.

Välkommen att söka till oss!

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du som söker har utbildning med inriktning på omvårdnad, socialt eller pedagogik, eller utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Meriterande är om du har erfarenhet av arbete med personer med psykiska funktionsnedsättningar.

Du har förmåga att skapa goda relationer och har ett respektfullt förhållningssätt för den enskildes integritet. Du har stort tålamod och klarar av situationsanpassat arbete. För arbetet krävs att du har god datorvana och förmåga att uttrycka dig tydligt i tal och skrift. Vidare har du god förmåga att arbeta självständigt och är bra på att samarbeta med ett team. För oss är det också viktigt att du är positiv till utvecklingsarbete!

Anställningens omfattning

Enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   A847529

Gör ansökan

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Ett löpande arbete med urval och intervjuer kommer att pågå under ansökningstiden.

Vi söker både personer som han arbeta heltid samt personer som kan arbeta deltid.

I Askim-Frölunda-Högsbo arbetar vi för en god och hälsofrämjande arbetsmiljö och erbjuder bland annat friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter. Rökfri arbetstid tillämpas i hela förvaltningen.

Förvaltningen har gjort medieval för denna rekrytering och undanber oss därför vänligen men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.