jobb just nu!

Semestervikarier till äldreboende i SDF Askim-Frölunda-Högsbo 2019

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Askim-Frölunda-Högsbo ligger i den södra delen av Göteborg och har cirka 59 000 invånare. Området sträcker sig över en stor geografisk yta, från Marklandsgatan nära centrala Göteborg till Billdal som gränsar till Halland. Naturen i stadsdelen har en stor variation med närhet till hav, skog, parker och vackra friluftsområden. I stadsdelen arbetar cirka 3 200 medarbetare med att ge service, stöd och omsorg för en bra vardag för göteborgarna. Vi möter stora utmaningar i arbetet och därför är vår kunskap och vårt engagemang avgörande för kvalitén i stadsdelens verksamhet. Vi arbetar med att öka inflytandet för stadens invånare, brukare och medarbetare och tillsammans ska vi skapa en öppen, trygg och jämlik stadsdel där många vill leva, arbeta och bo.

Arbetsuppgifter

Kom och arbeta tillsammans med oss i sommar!

Vi söker nu semestervikarier till äldreomsorgen med inriktning äldreboende i SDF Askim-Frölunda-Högsbo. Vi söker dig som är genuint intresserad av att arbeta med äldre människor.

På äldreboenden ger du vård och omsorg till de omsorgstagare som bor där. Stadsdelens boenden skiljer sig i storlek, från de med en till de med sex avdelningar. En del avdelningar är inriktade mot äldre med demenssjukdom medan andra avdelningar har somatisk inriktning. Alla omsorgstagare har egna lägenheter och på boendena finns gemensamhetsrum och matsalar för de äldre att samlas och umgås i. Flera av boendena har trädgårdar som möjliggör fler utomhusaktiviteter.

Som semestervikarie ger du individuell omsorg, omvårdnad och service till våra äldre. En mycket viktig del i arbetet är att skapa trivsel och gemenskap tillsammans med våra omsorgstagare. I arbetet skapar du en meningsfull vardag genom aktiviteter såsom exempelvis promenader, sällskapsspel och utflykter. Du utför också hälso- och sjukvårdsuppgifter efter instruktion och delegering från sjuksköterska. I arbetet ingår även att du ska hjälpa till vid måltider, med personlig hygien, tvätt och städning. Utöver det ingår även dokumentation som en del av det dagliga arbetet.

Semesterperioden pågår från juni till augusti. Arbetstiden är förlagd till dag, kväll samt helg enligt schema. Det finns även vikariat med arbetstid förlagd till natt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som vill ha ett socialt och meningsfullt arbete där du får nya kunskaper och kan utvecklas. Detta är ett arbete där du får ta del av den glädje vi skapar tillsammans med kollegor och omsorgstagare.

Vi lägger stor vikt vid ett gott bemötande. För oss innebär det att du har respekt för både omsorgstagare, anhöriga och arbetskamrater samt att du visar engagemang och arbetsglädje. Du tycker om att arbeta med människor och sätter individen i fokus. Viktigt för oss är att du är ansvarstagande, har tålamod och en god empatisk förmåga.

Du som söker ska ha fyllt 18 år senast 1 juni 2019. Vi ser gärna att du har vård- och omsorgsutbildning och att du har relevant arbetslivserfarenhet. För att kunna kommunicera och sköta dokumentation har du god förmåga att uttrycka dig på svenska i både tal och skrift.

Anställningens omfattning

Enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   A844653

Gör ansökan

Övrigt

Du som söker semestervikariat på äldreboende och i hemtjänst i SDF Askim-Frölunda-Högsbo behöver endast fylla i ansökningsformuläret en gång. Fyll i CV, skriv ett personligt brev och svara på enkäten. I enkäten får du ange önskemål om arbetsplats och geografiskt område, vad du har för utbildning och erfarenhet samt när under semesterperioden du kan arbeta.

Det är Bemanningsenheten i Askim-Frölunda-Högsbo som tar emot din ansökan via ansökningsformuläret och behandlar den åt äldreboende och hemtjänstcentraler i stadsdelen. Anställningen och arbetet kommer därefter vara på respektive enhet. Om du blir aktuell för intervju kommer du att kontaktas.

Vi behandlar alla ansökningar löpande fram till och med semesterperiodernas början.

Förvaltningen har gjort medieval för denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.