jobb just nu!

Semestervikarier intellektuella funktionshinder Askim-Frölunda-Högsbo 2019

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Askim-Frölunda-Högsbo ligger i den södra delen av Göteborg och har cirka 59 000 invånare. Området sträcker sig över en stor geografisk yta, från Marklandsgatan nära centrala Göteborg till Billdal som gränsar till Halland. Naturen i stadsdelen har en stor variation med närhet till hav, skog, parker och vackra friluftsområden. I stadsdelen arbetar cirka 3 200 medarbetare med att ge service, stöd och omsorg för en bra vardag för göteborgarna. Vi möter stora utmaningar i arbetet och därför är vår kunskap och vårt engagemang avgörande för kvalitén i stadsdelens verksamhet. Vi arbetar med att öka inflytandet för stadens invånare, brukare och medarbetare och tillsammans ska vi skapa en öppen, trygg och jämlik stadsdel där många vill leva, arbeta och bo.

Arbetsuppgifter

Kom och arbeta tillsammans med oss i sommar!

Vi söker nu semestervikarier till område funktionshinder med inriktning intellektuella funktionshinder i SDF Askim-Frölunda-Högsbo. Här får du möjlighet att arbeta i en verksamhet som inriktar sig både mot utvecklande och stödjande insatser. På ett boende med inriktning intellektuella funktionshinder ger du stöd och omsorg till de brukare som bor där. Du arbetar med personer som kräver särskild uppmärksamhet och lyhördhet och har ett behov av struktur och delaktighet. Hos oss bor både äldre och yngre brukare och de befinner sig på olika utvecklingsnivåer. Detta gör att de har olika stort behov av stöd, omsorg och omvårdnad. Inom området kan du även arbeta likt hemtjänst vilket innebär att du besöker brukare i deras egna hem för att ge dem stöd efter behov.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att ge individuellt anpassat stöd till brukarna samt att uppmuntra och ge dem stöd i vardagen. Du arbetar också med att hitta på olika aktiviteter med brukarna såsom matlagning, handling och att gå till gymmet. Inom några av verksamheterna förekommer omvårdnadsuppgifter, inom andra är brukarna självgående. I arbetsuppgifterna ingår även medicinhantering enligt delegation samt social dokumentation.

Semesterperioden pågår från juni till augusti. Arbetstiden är förlagd till dag, kväll, sovande jour samt helger enligt schema. Det finns även vikariat med arbetstid förlagd till natt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som vill ha ett meningsfullt arbete där du ges möjlighet att få nya kunskaper och utvecklas. Detta är ett arbete där du får ta del av den glädje som skapas tillsammans med kollegor och brukare.

Arbetet kräver att du är en trygg person och att du har ett strukturerat och lyhört arbetssätt med fokus på delaktighet. Därför söker vi dig som är genuint intresserad av att arbeta med människor som är i behov av extra stöd. Som kollega är du hjälpsam, kommunikativ, reflekterande och lösningsfokuserad. Vi lägger stor vikt vid att du har ett gott bemötande. Det innebär att du har respekt för både brukare, anhöriga och arbetskamrater samt att du visar engagemang och arbetsglädje. Du tycker om att arbeta med människor och sätter individen i fokus. Det är viktigt att du är ansvarstagande, omsorgsfull och lyhörd för våra brukares behov.

Du som söker ska ha fyllt 18 år senast 1 juni 2019. Vi ser gärna att du har utbildning inom området, till exempel som stödassistent eller undersköterska. Det är meriterande om du har erfarenhet av liknande arbete. För att kunna kommunicera och sköta dokumentation har du god förmåga att uttrycka dig på svenska i både tal och skrift.

Anställningens omfattning

Enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   A845009

Gör ansökan

Övrigt

Du som söker semestervikariat inom område funktionshinder i SDF Askim-Frölunda-Högsbo behöver endast fylla i ansökningsformuläret en gång. Fyll i CV, skriv ett personligt brev och svara på enkäten. I enkäten får du ange önskemål om arbetsplats och geografiskt område, vad du har för utbildning och erfarenhet samt när under semesterperioden du kan arbeta.

Det är Bemanningsenheten i Askim-Frölunda-Högsbo som tar emot din ansökan via ansökningsformuläret och behandlar den åt boende med inriktning funktionshinder i stadsdelen. Anställningen och arbetet kommer därefter vara på respektive enhet. Om du blir aktuell för intervju kommer du att kontaktas.

Vi behandlar alla ansökningar löpande fram till och med semesterperiodernas början.

Förvaltningen har gjort medieval för denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.