jobb just nu!

Semestervikarier funktionshinder - autism i Askim-Frölunda-Högsbo 2019

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Askim-Frölunda-Högsbo ligger i den södra delen av Göteborg och har cirka 59 000 invånare. Området sträcker sig över en stor geografisk yta, från Marklandsgatan nära centrala Göteborg till Billdal som gränsar till Halland. Naturen i stadsdelen har en stor variation med närhet till hav, skog, parker och vackra friluftsområden. I stadsdelen arbetar cirka 3 200 medarbetare med att ge service, stöd och omsorg för en bra vardag för göteborgarna. Vi möter stora utmaningar i arbetet och därför är vår kunskap och vårt engagemang avgörande för kvalitén i stadsdelens verksamhet. Vi arbetar med att öka inflytandet för stadens invånare, brukare och medarbetare och tillsammans ska vi skapa en öppen, trygg och jämlik stadsdel där många vill leva, arbeta och bo.

Arbetsuppgifter

Kom och arbeta tillsammans med oss i sommar!

Vi söker nu semestervikarier till funktionshinderområdet med inriktning autism i SDF Askim-Frölunda-Högsbo. På ett boende med inriktning autism ger du stöd och omsorg till de brukare som bor där. Vi arbetar med personer som kräver särskild uppmärksamhet och lyhördhet samt som har behov av struktur och delaktighet. Arbetet kräver tålamod och ett lågaffektivt förhållningssätt i relation med brukarna vilket innebär ett lugnt bemötande gentemot brukarna i de situationer som kan uppstå.

Som semestervikarie kommer du att ge brukarna ett strukturerat och individanpassat stöd. I arbetsuppgifterna ingår även medicinhantering enligt delegation samt social dokumentation och på vissa boenden kan omvårdnadsuppgifter förekomma. På våra boenden med inriktning autism kan åldersfördelningen sträcka sig från ungdom till äldre.

Semesterperioden pågår från juni till augusti. Arbetstiden är förlagd till dag, kväll, sovande jour samt helger enligt schema. Det finns även vikariat med arbetstid förlagd till natt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som vill ha ett arbete som ger nya kunskaper och där du ges möjlighet att utvecklas. Hos oss får ta del av den glädje som skapas tillsammans med kollegor och brukare.

Vi ser gärna att du som söker har utbildning inom området, t. ex. som stödassistent eller undersköterska. Det är meriterande om du relevant arbetslivserfarenhet, gärna från arbete med autism och utåtagerande beteende. Du som söker ska ha fyllt 18 år senast 1 juni 2019. För att kunna kommunicera och sköta dokumentation har du god förmåga att uttrycka dig på svenska i både tal och skrift.

Du som person är lugn och trygg, har stort tålamod och ett strukturerat arbetssätt. Vi lägger stor vikt vid ett gott bemötande vilket innebär att du har respekt för både brukare, anhöriga och arbetskamrater samt att du visar engagemang och arbetsglädje. Du tycker om att arbeta med människor och sätter individen i fokus. Det är viktigt att du är ansvarstagande, omsorgsfull och lyhörd för våra omsorgstagares behov.

Anställningens omfattning

Enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   A845003

Gör ansökan

Övrigt

Du som söker semestervikariat inom område funktionshinder i SDF Askim-Frölunda-Högsbo behöver endast fylla i ansökningsformuläret en gång. Fyll i CV, skriv ett personligt brev och svara på enkäten. I enkäten får du ange önskemål om arbetsplats och geografiskt område, vad du har för utbildning och erfarenhet samt när under semesterperioden du kan arbeta.

Det är Bemanningsenheten i Askim-Frölunda-Högsbo som tar emot din ansökan via ansökningsformuläret och behandlar den åt boende med inriktning funktionshinder i stadsdelen. Anställningen och arbetet kommer därefter vara på respektive enhet. Om du blir aktuell för intervju kommer du att kontaktas.

Vi behandlar alla ansökningar löpande fram till och med semesterperiodernas början.

Förvaltningen har gjort medieval för denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.