jobb just nu!

Semestervikariat, kock till anstalten Hällby

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi har ansvar för fängelser, frivård, häkten samt inrikes- och utrikestransporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Några röster från personalen på Hällby:
"Det är ett spännande arbete där ingen dag är den andra lik, vilket gör att det aldrig blir långtråkigt. Jag måste ständigt vara på alerten då jag inte vet vad som kan komma att hända under dagen. Anstalten är en relativt liten arbetsplats, vilket gör att alla känner alla. Det bidrar till en stark gemenskap och ett tryggt klimat där alla blir sedda. Att arbeta i grupp är en starkt bidragande orsak till att jag trivs så bra på Hällby."

"I mitt arbete har jag dagligen kontakt med klienterna och får möjligheten att göra en samhällsinsats. Utifrån de behov klienten har så försöker jag hjälpa, påverka och stödja för att förändra en annan människas framtid. Jag kan inte göra allt, utan tillsammans med andra genom flera insatser så tror jag att vi kan göra skillnad. "

"Jag kom till Hällby som sommarvikarie 2016 och fick fast anställning samma år. Jag trivs jättebra mycket tack vare den fina gemenskapen bland kollegorna! Jobbet som kriminalvårdare ger mig möjlighet att utvecklas både arbetsmässigt och som person. Det är stimulerande och roligt att arbeta med och träffa människor med olika bakgrund och historik."

Arbetsuppgifter

Som kock lagar du mat till i första hand de intagna på anstalten men även i viss mån till personal. Arbetsuppgifterna är alla i ett storkök förekommande såsom planering, inköp, tillagning av kost, paketering samt egenkontroll i enlighet med gällande lagstiftning. Köket har även ansvar för den självförvaltning som finns på en bostadsavdelning, som utbildning och information till intagna samt kontroll av kökshandbokens tillämpning.

Personalstaben i köket består av tre kockar och en köksföreståndare.

Kvalifikationer

Vi söker i första hand dig med kockutbildning eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Erfarenhet av att arbeta i storkök är meriterande.

Flexibilitet, god samarbetsförmåga och förmåga till självständigt arbete värderas högt. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper och din personliga lämplighet.

Körkort behörighet B krävs.

Vi förutsätter att du delar kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tro på att människan är utvecklingsbar.

Anställningens omfattning

Tidsbegränsad till: 2019-08-18

Tillträde efter överenskommelse.
11 dagar - 3 månader.

Ansökan

Referensnummer:   A850740

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.
Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.
Schema måndag - söndag

Övrigt

Denna tjänst kan du endast söka genom länk i annonsen eller direkt via www.offentligajobb.se. Vi tar inte emot ansökningar via vanlig post eller e-post!

Kriminalvården är en rökfri myndighet både för personal och klienter.

Kriminalvården strävar mot en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

De flesta tjänster inom Kriminalvården är säkerhetsklassade. Detta innebär att registerkontroll kommer att föregå beslut om anställning.