jobb just nu!

Samordnare - UTAS vid Reveljen

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vill du vara med och göra skillnad? Då är det kanske dig vi söker som medarbetare till Sollefteå kommun.

Hos oss har du nära till storslagen natur och småstadscharm. Du kan njuta av ett varierat fritids- och kulturliv.

För oss är det viktigt att du känner att ditt arbete är meningsfullt och att du ser din del i helheten. Du är med och utvecklar verksamheten mot kommunens övergripande vision och mål.

Här bor människor med stark framtidstro! Välkommen till oss!

Sollefteå kommun bedriver sen maj 2015 UTAS - Unga Till Arbete eller Studier.
UTAS huvudsakliga syfte är att främst stötta unga vuxna mellan 16-29 år som varken arbetar eller studerar att komma närmare arbetsmarknaden. UTAS använder sig av en väl beprövad metod, SCS – Second Chance School, som bygger på grundläggande forskning och har sedan många år använts och utvecklats i flera länder och bland annat på flera orter i Sverige.


Vår samordnare kommer att vara föräldraledig så nu behöver vi rekrytera en vikarie.

Arbetsuppgifter

Reveljen är Sollefteå kommuns samlade resurs och arena för att stimulera vuxnas lärande, utveckling och nytänkande. Reveljen bedriver vuxenutbildning på alla nivåer och har också stor erfarenhet av att bedriva projekt.

Medarbetaren ska tillsammans med övrig personal stödja UTAS-deltagarna utifrån deras förutsättningar för att öka chanserna att nå de uppsatta målen. Medverka i upprättande av handlingsplaner samt ansvara för uppföljning av planerade insatser. Hålla individuella samtal med deltagare, stödja ungdomar i sitt lärande och i kontakten med olika myndigheter. Samt beakta jämställdhet, tillgänglighet och mångfald i arbetet med deltagarna.

Kvalifikationer

Akademisk utbildning, gärna med pedagogisk inriktning. Erfarenheter från utbildning eller arbete med unga som står långt ifrån arbetsmarknaden. Kunskaper om arbetsmarknadsfrågor och kännedom om de myndigheter som också arbetar med dessa ungdomar är meriterande. God social kompetens och förmåga att arbeta självständigt. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Körkort fordras.

Anställningens omfattning

Tidsbegränsad till: 2021-08-01

Tillträde 2020-10-05 eller enligt överenskommelse
6 månader eller längre.

Ansökan

Referensnummer:   A959105

Gör ansökan

Lön

Löneform: Timlön.

Övrigt

I Sollefteå kommun är ett antal tjänster inplacerade i säkerhetsklass enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). För de tjänsterna ingår säkerhetsprövning i anställningsförfarandet.

Observera att vi endast tar emot ansökningar via Offentliga jobb.

Första gången du söker ett jobb via Offentliga jobb, registrerar du dig på länken www.offentligajobb.se och skriver in dina uppgifter där. Du bör vara noggrann när du fyller i dina uppgifter, eftersom dina uppgifter ligger till grund för hanteringen.

När vi mottagit din ansökan får du en bekräftelse via mail.

Vi strävar efter mångfald och jämn könsfördelning inom Sollefteå kommun.

Vi undanber oss vänligt men bestämt att bli kontaktade av annons och rekryteringsföretag.