jobb just nu!

Samordnare Förstegsteam 306e/2019

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsenValdemarsvik är en skärgårdskommun i södra Östergötland belägen utmed E22. Vi är en kommun som växer och har idag cirka 7 900 invånare. Vi har den lilla kommunens alla fördelar, med närheten till varandra och korta beslutsvägar. Vi har dessutom en enastående natur med skogen och havet. Det händer mycket i Valdemarsviks kommun och inom vår kommunala organisation med cirka 700 medarbetare. Läs gärna mer om vår kommun och vårt arbete på www.Valdemarsvik.se och ta del av vår Vision 2025.

Arbetsuppgifter

Som samordnare på försteg vid arbetsmarknadsenheten i Valdemarsvik jobbar du i nära samverkan med andra myndigheter som har kontakt med människor som har behov av att ta steg för att närma sig arbete eller studier. Du kommer ingå i ett team med en arbetsledare från arbetsmarknadsenheten. Du kommer vara en viktig länk mellan Plattform Valdemarsvik, som är en arena som finansieras av Samordningsförbundet i Östra Östergötland. Plattformen har till uppdrag att stödja samordning av ordinarie insatser samt erbjuda förstegsverksamhet för personer som behöver stöd att komma närmare arbetsmarknaden. Samordningsförbundet finansierar i Valdemarsvik två tjänster. Tillsammans med Plattform i de övriga kommunerna i Östra Östergötland har vi också tillgång till en stor bredd av rehabiliterande insatser.
Ett av Samordningsförbundets prioriterade mål framöver är förstegsarbetsplatser. Arbetsenheten söker nu en samordnare till olika förstegplatser. En förstegsinsats innebär att individer får ett anpassat handledarstöd utifrån individens förutsättningar. Ditt arbete innebär också att handleda och coacha fler individer i olika verksamheter att komma vidare mot arbetsmarknaden.

Kvalifikationer

Din profil
Som person är du drivande och trivs med att arbeta med varierande arbetsuppgifter, ser en utmaning i att finna nya lösningar och tycker det är spännande att utveckla nya arbetssätt och metoder.
Du behöver ha förmågan att sätta individen i fokus utifrån ett helhetsperspektiv. Höga krav ställs på förmåga att utföra och planera arbetet självständigt, samtidigt som du även behöver vara en lagspelare som är med och tar ansvar för att helheten fungerar.
Arbetet kräver att du är flexibel och har en uttalad god samarbetsförmåga. Du bör ha erfarenhet av att arbeta med och samordna rehabiliteringsinsatser. Vidare behöver du ha goda kunskaper om viktiga samhällsfunktioner och se möjligheter istället för hinder.

Vill du tillsammans med andra vara med att utveckla nya arbetssätt och metoder är detta en tjänst för dig att söka!

Kompetenser som är meriterande att du har:
-Utbildning till arbetsterapeut eller motsvarande.
-Kunskap om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.
-B-körkort är en merit.

Anställningens omfattning

Snarast möjligt.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   306e/2019

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Vi kommer ha löpande intervjuer, så tveka inte att skicka in din ansökan.