jobb just nu!

Säkerhetsstrateg - allmän säkerhet, riskhantering och brottsutredning

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

I Region Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län".

Vill du vara med att driva, utveckla och säkerställa säkerhetsarbetet i Region Kronoberg?

Vi söker ytterligare en kollega till regionstabens säkerhetsenhet. Inom enheten upplever vi en hög trivsel på jobbet med intressanta, omväxlande och stimulerande arbetsuppgifter. Vår uppgift är att arbeta med strategiskt och operativt säkerhetsarbete inom områdena allmän säkerhet, krisberedskap, civilt försvar, riskhantering och avvikelsehantering samt informationssäkerhet.

Vi är idag elva personer, placerade i Regionhuset i centrala Växjö. Vår enhet, tillsammans med kanslienheten, tillhör kansliavdelningen.

Arbetsuppgifter

Som säkerhetsstrateg kommer du att planera, samordna och följa upp det operativa säkerhetsarbetet, men även strategiskt säkerhetsarbete ingår i tjänsten. Grunden för det operativa säkerhetsarbetet utgörs av ett effektivt riskhanteringsarbete som är en naturlig del av tjänsten.

En viktig del i uppdraget är att stödja verksamheter inom Region Kronoberg med brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete, före, under och efter inträffade händelser. I uppdraget ingår även att samordna verksamheternas behov av säkerhetslösningar i förhållande till gällande riktlinjer, gentemot verksamheter och de olika aktörer inom Region Kronoberg som berörs av detta arbete. Du kommer också samverka med kollegorna på säkerhetsenheten som du arbetar nära.

Arbetsuppgifter:
- Genomföra risk- och sårbarhetsanalyser samt vara sakkunnig vid deltagande i risk- och sårbarhetsanalyser inom säkerhet.

- Brottsutredningar samt utredning av larmincidenter och andra händelser där brott kan misstänkas, vara behjälplig med att ta fram underlag för eventuella polisanmälningar och följa upp dessa.

- Ansvarig för upphandling och uppföljning av avtal med bevakningsföretag samt statistik och faktureringsfrågor kring bevakningstjänster, samt samverka med ordningsvakter och väktare.

- Ta fram riktlinjer/rutiner inom säkerhet.

I tjänsten kan eventuellt andra uppgifter inom säkerhet att bli aktuella.

Kvalifikationer

Du som söker har en för tjänsten relevant högskoleutbildning. Erfarenhet av arbete inom säkerhetsområdet och analys- och utredningsarbete är meriterande.

Du är lösnings- och resultatinriktad. Du ska kunna ta in information och önskemål från verksamheter och utforma säkerhetslösningar som passar dem i förhållande till gällande riktlinjer och bestämmelser. Detta kräver att du kan arbeta analytiskt och noggrant, och att du kan kommunicera klart och tydligt både i tal och i skrift. Du kommer att ha kontakt med många olika yrkeskategorier, vilket ställer krav på hög samarbetsförmåga och anpassningsförmåga. Du arbetar strukturerat och driver arbetet självständigt, samtidigt som du kan jobba tillsammans med andra.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsten.

B-Körkort är ett krav.

Tjänsten kommer att säkerhetsskyddsklassas och förutsätter godkänd säkerhetsprövning och registerkontroll i enlighet med Säkerhetsskyddslagen.

Anställningens omfattning

Tillträde så snart som möjligt eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   RST 14/19

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Övrigt

Bifoga för tjänsten relevanta utbildningsbetyg/intyg.
Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693.

Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen.

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.