jobb just nu!

Rektor

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Lindeskolan erbjuder ett varierat och brett utbud av både högskoleförberedande och yrkesförberedande program. Totalt har vi ca 900 elever som är fördelade på 12 nationella program och olika IM-program. Vårt idrottscollege tillhandahåller goda förutsättningar för både elitsatsningar på idrottssidan och möjligheter till effektiva studier på samtliga nationella program.

Lindeskolan har skickliga och engagerade lärare, studiemotiverade elever och vi siktar högt. Det pågår en rad offensiva satsningar både avseende lokaler, tekniska plattformar och utveckling av det pedagogiska arbetet på skolan. Vid Skolinspektionens senaste tillsyn som genomfördes oktober 2016 erhöll Lindeskolan inte en enda anmärkning på någon av de punkter som ingick i granskningen.

Lite fakta
Lindeskolan innefattar 12 nationella program, 114 lärare varav 96% är legitimerade, 10 förstelärare och en lektor, 87 procent av eleverna på de studieförberedande programmen når gymnasieexamen på 3 år, 9 idrottsprofiler, 167 elever på idrottscollege, 87 platser på elevhem, 22a plats av 290 kommuner i Sveriges bästa skola m.m.

För ytterligare information se skolans hemsida: https://www.lindeskolan.se

Arbetsuppgifter

Din roll som rektor är att leda det pedagogiska utvecklingsarbetet med ett tydligt fokus mot uppsatta mål. Du har det övergripande ansvaret för ekonomi, kvalitet och resultat inom ditt ansvarsområde. På uppdrag av gymnasiechef kan du också få ansvaret för ett eller flera övergripande uppdrag. Du är direkt underställd gymnasiechefen och ingår i Lindeskolans ledningsgrupp tillsammans med fyra andra rektorer. Fördelningen av programansvar sker i dialog med gymnasiechef och ledningsgrupp. Ansvaret fördelas och anpassas beroende på personliga meriter och kompetens samt ledningsguppens samlade kompetens.

Kvalifikationer

Du har en grundläggande pedagogisk utbildning och är väl uppdaterad på aktuell skolforskning och skolutveckling. Det är meriterande om du har en genomförd rektorsutbildning i bagaget samt om du har några års erfarenhet som rektor. Annan ledarskapsutbildning är också intressant och meriterande.

Du är engagerad i pedagogiskt utvecklingsarbete och har förmåga att skapa goda relationer med elever, personal och föräldrar och att samverka med externa aktörer för elevernas bästa. Du organiserar arbetet på ett sådant sätt att alla får möjlighet att ta ansvar för sin egen och skolans utveckling. Du är mål- och resultatinriktad och har förmåga att delegera. Du har empatisk förmåga och ser prestigelöshet som en framgångsfaktor. Du har ett synsätt och en inställning som bygger på delaktighet och tilltro till medarbetarnas kunskap, kompetens och förmåga.

Anställningens omfattning

Vi ser gärna att du kan tillträda tjänsten så snart som möjligt under vårterminen 2020. Fokus kommer dock att ligga på att du har erforderlig kompetens och erfarenhet.

Ansökan

Referensnummer:   BUN:A 2019/98

Gör ansökan

Övrigt

Fackliga företrädare nås via kommunens växel, tfn 0581-810 00. Vi tar endast emot ansökningar via Offentliga jobb. Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemannings-/rekryteringsföretag.

Lindesberg kännetecknas av en positiv och stark framtidstro. Vi investerar för framtiden och vill växa. Vi söker engagerade medarbetare som vill vara med och utveckla Lindesberg. Samverkan är ett honnörsord och vi vill stärka det i varje del av vår organisation. Idag arbetar ca 1 800 medarbetare med olika uppdrag för att ge invånarna god service med hög kvalitet. Välkommen att utvecklas vidare med oss!