Rektor

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Välkommen att bli en av oss på Alléskolan, en treparallellig F-6 skola i Habo kommun med ca 500 elever. Skolan har en modern byggnation, ljusa och luftiga lokaler samt en stor skolgård som uppmanar till kreativitet och lek.

På Alléskolan har vi höga förväntningar på varandra och våra elever. Vi lägger stort fokus på att skapa förutsättningar för ett väl fungerande tillsammansarbete inom såväl skolledning som arbetslag genom tillit, tydlighet och struktur. På Alléskolan jobbar vi gemensamt för att alla våra elever och vår personal ska bli "mitt allra bästa jag".

Grundskollärare på Alléskolan omfattas av ett lokalt arbetstidsavtal (ferietjänst med 40 h/vecka arbetsplatsförlagd tid) vilket skapar goda förutsättningar för tillsammansarbete och kollegialt lärande. Idag har Alléskolan en mycket hög andel legitimerad personal som besitter en bred och omfattande erfarenhet och kompetens. Skolan präglas av stabilitet och stort ansvarstagande. Det finns en väl inarbetad elevhälsa på skolan med stor erfarenhet och kompetens som stöd i skolans förebyggande elevhälsoarbete. Som rektor jobbar du nära biträdande rektor och skolans intendent (administratör). Allt detta, tillsammans med hög måluppfyllelse hos våra elever, ger dig goda möjligheter att bedriva skolutveckling vidare på Alléskolan.
Genom strukturerat och målmedvetet arbete har Alléskolan kommit långt i inkluderingsarbetet samt med att utveckla tillgängliga lärmiljöer. Men också inom att nyttja digitaliseringens möjligheter i lärande och samarbete. Eleverna på skolan har tillgång till en lärplatta (iPad) i undervisningen, i syfte att ge dem likvärdig tillgång till en modern lärmiljö.

Som rektor i Habo kommun ges du stora möjligheter till ett nära samarbete med både rektorskollegor på övriga grundskolor och förvaltning. Genom nära samarbete och korta beslutsvägar i Habo ger vi varandra bra förutsättningar för välfungerande grundskolor.

Habo kommun ligger i södra Vätterbygden som är en av landets främsta tillväxtregioner och på smidigt pendlingsavstånd nära Jönköping. I Habo finns allt från ett livaktigt centrum, närhet till skog, natur och härliga bad i Sveriges näst största sjö Vättern. Anställningen är i Habo kommun med placering på Alléskolan.

Arbetsuppgifter

Tillsammans med biträdande rektor, skolans ledningsgrupp och förstelärare kommer du att driva Alléskolans kvalitets- och utvecklingsarbete. I uppdraget ingår också att leda elevhälsoarbetet, trygghetsarbetet och det systematiska arbetsmiljöarbetet på skolan. I ditt uppdrag ingår även tjänsteplanering, närvarofrämjande insatser och närvarouppföljning, ekonomi och budgetuppföljning samt personalansvar för cirka hälften av skolans personalgrupp på ca 70 pedagoger.

Kvalifikationer

Som pedagogisk ledare har du kunskaper om och ett genuint intresse för elevers lärande som du omsätter i ditt ledarskap. Som ledare är du tydlig, prestigelös och får medarbetarna med dig. Du är skicklig i att dra nytta av medarbetares kunskap och kompetens i ditt uppdrag, genom ett verksamhetsnära och tillitsbaserat ledarskap. Du är bra på att organisera och administrera och har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. Du är en god kommunikatör, är bra på att samarbeta och trivs med att ha många bollar i luften. Du har ditt stora engagemang och hjärta i det strategiska skolutvecklingsarbetet för att fortsatt och långsiktigt utveckla elevernas lärande och Alléskolan inför kommande läsår.
Du har en pedagogisk högskoleutbildning. Rektorsutbildning och erfarenhet av arbete som skolledare med personalansvar är meriterande.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2024-08-01

Enligt överenskommelse inför läsårsstart HT-24
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   2024-301

Gör ansökan

Övrigt

Habo kommun eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön och kulturell bakgrund. Vår värdegrund utgår från begreppen Engagemang, Närhet och Ansvar.
I Habo kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Habo kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Om du av någon anledning inte kan registrera din ansökan i vårt e-rekryteringssystem kan du skicka din ansökan till: Habo kommun, Personal- och löneenheten, Box 212, 566 24 Habo. Ange referensnummer på din ansökan.
Ansökningshandlingar returneras ej.

Inför rekryteringsarbetet har Habo kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.