jobb just nu!

Registrator/arkivarie på 100 % till kommunkansliet

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Torsby kommun ligger i norra Värmland med Norge i norr och väster och Dalarna i öster. Här kan du bo bra till en rimlig kostnad och de flesta fastigheter i kommunen är fiberanslutna. Du har närhet till flera fina skidanläggningar, sim- och sporthallar, bibliotek och tillgång till en mängd fritidsaktiviteter som golf, flott- och kanotturer, motorsport, fiske och mycket mer. Du har har tågförbindelse till Karlstad och flygförbindelse till Arlanda. Oslo, Trysil och Sälen når du på ett par timmar.

Kommunkansliet finns på kommunkontoret i Torsby och på samverkanskontoret i Sysslebäck och består av reception, kommunväxel, administratörer och ett antal specialistfunktioner som kommunsekreterare, tillgänglighetssamordnare, digitaliseringsstrateg, bilsamordnare och registrator/arkivarie. Du är underställd administrativa chefen och har din arbetsplats i Torsby.

Vår nuvarande registrator/arkivarie går vidare till annan tjänst inom organisationen från 1 januari 2020 och vi söker därför en ersättare.

Arbetsuppgifter

Som registrator kommer du att arbeta med ärendehantering i offentlig förvaltning vilket innefattar diarieföring, fördelning av ärenden, utlämning av allmänna handlingar och arkivering av diarieförda handlingar. I arbetsuppgifterna ingår även hantering av kommunens post, både digitalt och i pappersform.

Service och bemötande är en viktig del av arbetet då du också ger stöd och råd till kommunens anställda i frågor som rör dokument- och ärendehantering samt lämnar ut allmänna handlingar till allmänheten. Ärendehanteringen är till största delen digital. Klassificering av ärenden och diarieföring utförs i ärende- och dokumenthanteringssystemet W3D3. Du har också till uppgift att ge information och internutbildning om diarieföringsfrågor samt att delta i utvecklingen av kommunens dokumenthantering.

Som arkivarie kommer du att arbeta med att upprätta dokumenthanteringsplaner för kommunens förvaltningar, ordna och förteckna arkiv, återsöka och lämna ut allmänna handlingar, stötta verksamheterna i deras arkivering och verka för en arkivhantering som uppfyller lagkraven.

I ditt uppdrag ingår också att planera kommunfullmäktiges sammanträden tillsammans med kommunfullmäktiges ordförande och sitta som sekreterare på fullmäktiges beredningar, presidiemöten och sammanträden.

Du är också valansvarig för kommunen i samband med val till riksdag/region/kommun och EU. Du ska då beställa material, organisera valdistrikt, rösträkning, utbildningar för röstmottagare m.m.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet från arbete med diarieföring. Det är meriterande om du är van att arbeta i dokument- och ärendehanteringssystem, särskilt W3D3. Du ska ha kunskap om det regelverk som styr hanteringen av offentliga förvaltningars handlingar och kunna säkerställa en effektiv och rättssäker arkivhantering.

Du är positiv och serviceinriktad och kan kommunicera obehindrat i både tal och skrift på svenska. Som person tycker du om att arbeta självständigt och har förmågan att skapa dig en helhetssyn på organisationen. Du är noggrann, effektiv, tar ansvar för ditt arbete och trivs bra i situationer där många saker kan inträffa samtidigt. Du är flexibel och har inga problem att hoppa in tillfälligt i t ex receptionen om det skulle behövas.

Du har god datorvana och kunskaper i Office-paketet, vi arbetar i Office365. B-körkort är ett måste, Torsby kommun har en bilpool för tjänsteresor då kollektivtrafiken inom kommunen är begränsad.

Du har högskoleutbildning i arkiv- och informationsvetenskap, alternativt annan utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant.

Du kommer eventuellt att bli säkerhetsklassad.

Vi lägger mycket stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse. Två månaders provtjänstgöring tillämpas.
100 %
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   Ks 2019/17

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Dina personuppgifter behandlas i Visma Recruit under rekryteringsprocessen och i den utsträckning detta är nödvändigt för att uppfylla lagstiftningen. Ansökan raderas 24 månader efter avslutad rekrytering. Om du har ett Visma Recruit-konto kan du använda redigeringen av din profil för att radera, ladda upp och redigera information. Kontakta annars Torsby kommun.

Torsby kommun samarbetar med Visma Recruit i rekryteringsärenden. Visma Recruit vänder sig till dig som vill arbeta inom den offentliga sektorn. Det är också vårt rekryteringsverktyg för att hantera ansökningar samt ett led i att kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess. Du söker jobbet genom länken i annonsen. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande.

Välkommen med din ansökan (personligt brev, CV/meritförteckning, referenser och löneanspråk) via Visma Recruit! Betyg/intyg lämnar du först efter begäran.

Vi har gjort vårt medieval och vill därför inte bli kontaktade av säljbolag.