jobb just nu!

PTP-psykologer inom Vuxenpsykiatri och Rättspsykiatri, flera orter

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen


Gör skillnad. Varje dag.

Inom psykiatrin erbjuder vi Skånes befolkning ett samlat specialistpsykiatriskt vårdutbud inom Vuxenpsykiatri, Barn- och ungdomspsykiatri och Rättspsykiatri. Verksamheten har en gedigen anknytning till Lunds universitet och andra lärosäten i regionen. Vi har cirka 3 000 anställda och en budget på cirka 2 miljarder kronor.

Verksamhetsområde Vuxenpsykiatri bedriver psykiatrisk hälso- och sjukvård för vuxna över 18 år. Vi gör bedömningar/utredningar av psykiska symptom och besvär samt erbjuder omvårdnad, behandling och rehabilitering utifrån en tvärprofessionell kompetens. Vi erbjuder både bassjukvård och högspecialiserad vård för hela södra sjukvårdsregionen. Vuxenpsykiatrin har en väl utbyggd akutsjukvård med erfarna specialister tillgängliga dygnet runt. Dessutom bedriver vi forskning, utveckling och utbildning inom det psykiatriska området.

Verksamhetsområde Rättspsykiatri vårdar människor med psykisk sjukdom, hjärnskada, allvarlig personlighetsstörning, missbruk och intellektuell funktionsnedsättning, vilket har fått konsekvenser i form av till exempel bristande formell utbildning, kriminalitet, social isolering och utstötthet. Målsättningen med den rättspsykiatriska vården är att habilitera och rehabilitera personer som lider av en allvarlig psykisk störning till ett drogfritt vardagsliv i samhället med ökad psykosocial funktion och minskad risk för återfall i brott.

Här kan du läsa mer om praktisk tjänstgöring för psykologer (PTP) inom Region Skåne: https://bit.ly/2Nf93LB

Arbetsuppgifter

Inom Region Skåne arbetar cirka 500 psykologer. Vi söker nu elva PTP-psykologer till följande verksamheter: Rättspsykiatrin i Trelleborg, Öppenvården i Kristianstad, LARO-mottagningen Trelleborg samt Mottagning Maria Malmö, Psykosmottagningen i Trelleborg samt Vuxenpsykiatrimottagningar i Simrishamn, Trelleborg, Helsingborg, Landskrona, Malmö och två tjänster i Lund. I Lund är ena tjänsten uppdelad på Vuxenpsykiatrimottagning i Arlöv och Ätstörningsteamet i Lund och den andra tjänsten på Vuxenpsykiatrimottagning 1 och Vuxenpsykiatrimottagning psykos.

I Region Skåne erbjuder vi dig en individuellt anpassad PTP där du tillsammans med handledare utformar tjänstgöringsplan med utbildningsinslag. Genom vår bredd, omfattning och mångfald får du möjlighet att delta i seminarier, studiebesök och temadagar inom flera områden.

Att vara PTP-psykolog hos oss innebär att arbeta med utredningar, bedömningar och behandlingsarbete. I arbetet förekommer även teamkonferenser, konsultationer och samverkan med andra vårdgivare. Som PTP-psykolog får du handledning under hela utbildningsåret.

Kvalifikationer

För att vara behörig sökande till PTP-tjänsterna ska du kunna uppvisa svenskt psykologexamensbevis senast vid tillträdesdagen i början på september 2019. Du som studerat till psykolog i annat land än Sverige ska uppvisa beslut från socialstyrelsen om att göra PTP och vi ber dig därför bifoga detta i din ansökan.

Dina språkkunskaper i svenska motsvarar lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala. Det kan också innebära godkänt betyg i svenska 3 alternativt godkänt betyg i svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp.

Vi söker dig som med ett stort engagemang vill bidra till och utvecklas inom vår verksamhet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och värderar bland annat egenskaper såsom god samarbetsförmåga och ett gott och professionellt bemötande.
I din ansökan ber vi dig ange vilka placeringar du är intresserad av. Överväg ditt önskemål om placering, tänk på att det är hårdast konkurrens i Malmö/Lund. Vänligen motivera i ditt personliga brev.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregister sker innan eventuell anställning.

Välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Tjänstgöringstid: Ett år med tillträde i början av september 2019.
6 månader eller längre.

Ansökan

Referensnummer:   A855460

Gör ansökan

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.
http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.