jobb just nu!

Psykolog till Vårdcentralen Rosengården i Malmö

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Gör skillnad. Varje dag.

Vill du vara med och bygga upp en verksamhet som värnar om de utsatta? Vill du vara med och påverka din arbetsplats och dess arbetssätt? Tycker du om att arbeta i team? Vill du arbeta tillsammans med arbetskollegor som har patienten i fokus och som värnar om dig som medarbetare och kollega, som stöttar i motgång och medgång? Då är detta arbetsplatsen för dig!

Vårdcentralen Rosengården är en hälsovalsenhet med cirka 7000 listade patienter. Förutom familjeläkarmottagningen har vi fler mottagningar som till exempel barnavårdscentral, minnesmottagning, diabetesmottagning, psykosociala teamet och distriktssköterskemottagning. Vårt mål är nöjda patienter, hög vårdkvalitet och vård på rätt vårdgivarnivå. Vi har patientunderlag för 40 anställda och bedriver sedan 2014 verksamheten i nya och fräscha lokaler.

Vårdcentralen Rosengården är belägen i ett mångkulturellt område där du dagligen möter människor från alla världens hörn i olika åldrar och med olika problemområden. Här erbjuds du ett varierande och givande arbete med ett gott arbetsklimat och glada kollegor. Vi är en arbetsplats som har högt i tak och ett lärande arbete. En arbetsplats där vi både har roligt och tar hand om varandra.

Arbetsuppgifter

Som psykolog på VC Rosengården ingår du i ett tvärprofessionellt team. I arbetsuppgifterna ingår:

- Att med hjälp av kliniska bedömningar utreda och diagnostisera patienter med psykisk ohälsa.
- Att med hjälp av psykologiska och psykoterapeutiska metoder behandla och rehabilitera patienter med psykisk ohälsa.
- Att arbeta väl avgränsat och fokuserat med korttidsbehandlingar som kan ske så väl individuellt som i grupp.
- Att identifiera och arbeta förebyggande med människor i riskzonen för psykisk ohälsa.
- Att hjälpa patienten vidare till rätt vårdinstans och, när så är motiverat, till aktörer inom det privata vårdvalet.

Patientkategorierna är lindriga till måttliga ångeststörningar, depressioner, kriser, psykosomatiska sjukdomar, stress/utmattningssyndrom och livsstilsrelaterad problematik. Patienter med bland annat svåra personlighetsstörningar, psykos, tungt missbruk och grava ätstörningar behandlas inte av psykolog i primärvård, utan remitteras vidare efter bedömning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad psykolog med behörighet att verka inom svensk sjukvård.
Du får gärna ha psykodynamisk inriktning på din utbildning. Det är ett krav att du har tidigare arbetslivserfarenhet av människor med psykisk ohälsa, från primärvård och/eller psykiatrin. Språkkunskap i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Det kan också innebära godkänt betyg i Svenska 3 alternativt godkänt betyg i Svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp.

Det är meriterande om du har kunskap om migrationsrelaterad problematik och erfarenhet av barn från 6 år. Vi välkomnar sökande med både KBT- och PDT-inriktning men ser gärna att du har en bredd i ditt synsätt på psykisk ohälsa och dess behandling. Det är också meriterande om du har kunskaper i journalsystemet PMO.

I ditt arbete är du strukturerad och bekväm med att arbeta självständigt. Du ska ha ett flexibelt förhållningssätt och förmåga att kunna prioritera mellan olika arbetsuppgifter. Du behöver vara en engagerad och driven person, med mycket god samarbetsförmåga då du är en viktig resurs på vårdcentralen, och finns tillgänglig för övriga yrkeskategorier avseende bland annat konsultation. Du behöver även ha god förmåga till analytisk problemlösning, och se viktiga faktorer i patienters helhetssituation.

I din kontakt med patienter och kollegor, förväntar vi oss att du är lyhörd, professionell och engagerad.

Anställningens omfattning

Tillträdesdatum: 2019-09-01 eller enligt överenskommelse

Ansökan

Referensnummer:   A885727

Gör ansökan

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.
http://www.skane.se/rekryteringsstatus
kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.