jobb just nu!

Psykolog, Centrum för traumatisk stress, länsgemensam psykiatri

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Region Värmland ansvarar för hälso- och sjukvård inklusive tandvård, regional utveckling och kollektivtrafik i Värmland.
Tillsammans är vi nästan 8 000 medarbetare som arbetar för att du som bor och verkar här ska må så bra som möjligt, ha goda möjligheter till en god hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kulturaktiviteter, kollektivtrafik och infrastruktur. Och för att vår region ska vara attraktiv och konkurrenskraftig.

Verksamheten länsgemensam psykiatri är organiserade i område öppenvård och består av flera enheter som har uppdrag som spänner över hela länet.
En av enheterna är Centrum för traumatisk stress. Vi är ett väl inarbetat team med 15 medarbetare med stort engagemang och patientfokus som arbetar tvärprofessionellt. I teamet arbetar, psykologer, psykoterapeuter, sjuksköterska, vårdadministratörer, läkare samt avdelningschef. Hos oss står patientens behov och möjligheter i fokus. Vi samverkar med interna och externa vårdgrannar samt anhöriga och närstående.
Centrum för traumatisk stress ligger i egna lokaler centralt i Karlstad och patienter från hela länet kommer till oss.

Arbetsuppgifter

Centrum för traumatisk stress är en psykoterapeutisk specialistmottagning som erbjuder bedömning och behandling till personer med komplex PTSD och/eller dissociativa störningar. Asylsökande med allvarlig psykisk ohälsa och symtom av posttraumatisk art efter svåra upplevelser erbjuds stödjande insatser.
Konsultationer, utbildning samt handledning ingår i uppdraget.
Arbetet består av traumafokuserad bedömning- och behandlingsarbete vid komplex PTSD och dissociation. Stödsamtal till asylsökande med allvarlig psykisk ohälsa ingår också i arbetsuppgifterna. Arbetet bedrivs i huvudsak individuellt men viss gruppbehandling förekommer.
Vi erbjuder olika beprövade metoder inom traumabehandling. Vi ombesörjer att du får personlig kompetensutveckling inom området när du varit en tid hos oss. Du erbjuds en mentor under din första tid på enheten.
Teamet får regelbunden egen handledning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad psykolog. Önskvärt att du har några års erfarenhet av kliniskt arbete. Tidigare erfarenhet från arbete med trauma och/eller asylsökande är önskvärt. Utbildning i andra behandlande uttrycksformer som kan komma verksamheten tillgodo ser vi som ett plus.

Uppskattade egenskaper hos dig som söker är god förmåga att se patientens behov och förmågor samt kunna reflektera, strukturera, samarbeta intern och externt. Du är intresserad av att utvecklas vidare inom din profession. Vår verksamhet kan behöva prioritera snabbt utifrån omvärldens behov så god flexibilitet samt förmåga att arbeta självständigt mot egna och verksamhetens mål är en förutsättning.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Referensnummer:   Dnr RS/191703

Gör ansökan

Lön

Individuell lönesättning

Övrigt

Inför anställning ska du som sökande kunna uppvisa ett utdrag ur polisens belastningsregister.
Utdraget får inte vara äldre än ett år.

Du hittar blanketten på www.polisen.se
"Blankett för begäran om utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister §9"

Inför rekryteringsarbetet har Region Värmland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.