jobb just nu!

Psykolog alternativt PTP-tjänstgöring till Anstalten Tidaholm

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi har ansvar för anstalter, frivård, häkten samt inrikes- och utrikestransporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Läs mer om anstalten Tidaholms verksamhet på vår hemsida: https://www.kriminalvarden.se/hitta-och-kontakta/verksamhet/anstalt/tidaholm/#om

Anstalten Tidaholm är en anstalt med plats för 146 klienter i säkerhetsklass 1. Anstalten är belägen i utkanten av Tidaholm. Anstalten leds av kriminalvårdschef, som tillsammans med ledningsgruppen har det operativa ansvaret för verksamheten. Anstalten har ca 200 anställda fördelade inom flera olika yrkesgrupper och professioner. Anstalten har idag två anställda psykologer som verkar i ett nära samarbete med övriga arbetsgrupper.

Anstalten Tidaholm söker nu ytterligare en psykolog alternativt pågående utbildning till psykolog klar för PTP-tjänstgöring till anstalten i Tidaholm. Arbetet som bedrivs av psykologerna på anstalten är en väl etablerad och integrerad del av verksamheten. Som psykolog hos Kriminalvården har du möjlighet att påverka och göra skillnad i ett arbete som är varierande och stimulerande.

Arbetsuppgifter

Kriminalvården bedriver en viss öppen hälso- och sjukvård med ökande grad av inriktning mot psykiatri. På anstalten har vi anställda sjuksköterskor och psykologer, samt konsulterande läkare och psykiatriker. Samarbete med ovan sjukvårdspersonal är en självklar och viktig del av arbetet, likväl som samarbetet med övriga arbetsgrupper på anstalten.

Som psykolog kommer du att ansvara för det psykologiska behandlingsarbetet på anstalten Tidaholm. Du gör kliniska bedömningar och kartlägger klienternas behov samt genomför individuellt anpassade insatser. Du är mycket delaktig i de neuropsykiatriska utredningar som görs på anstalten. Du ärendehandleder även personal vid behov i syfte att förstärka ett professionellt förhållningssätt samt ge dina kollegor kunskap och verktyg om klienternas problematik och förutsättningar.

Vi erbjuder möjligheter till fortbildning genom både interna som externa kurser och utbildningar. Teoretisk kunskapsfördjupning tillsammans med en spännande patientgrupp gör arbetet som psykolog på en anstalt både lärorikt och utvecklande.

Kvalifikationer

Krav:
• Legitimerad psykolog med erfarenhet av neuropsykiatriska utredningar alternativt pågående utbildning till psykolog och klar för PTP-tjänstgöring.
• Goda kunskaper om KBT och dess metodik.

Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet. Du har en väl utvecklad förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska. Du förväntas vara självgående i din roll, samtidigt som du har förmågan att upprätthålla ett gott samarbete med såväl klienter, medarbetare som externa aktörer. I handledning av andra krävs ett gott pedagogiskt handlag. Du är dessutom lyhörd, nyfiken, stabil och trygg.

Meriterande:
• Klinisk erfarenhet av som psykolog med inriktning mot personer med sociala och/eller psykiska funktionshinder samt substansrelaterade störningar.
• Erfarenhet av personalhandledning eller annan handledarkompetens.

Vi förutsätter att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på att människan är utvecklingsbar. Psykologrollen inom Kriminalvården ställer höga krav på kompetens och bedömningsförmåga och att du i din yrkesutövning är väl insatt i tillämpliga lagar och Kriminalvårdens föreskrifter samt upprätthåller hög säkerhet i ditt dagliga arbete.

Anställningens omfattning

Tillsvidareanställning eller tidsbegränsad. Tillträde enligt överenskommelse.
Provanställning kan komma att tillämpas.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A915907

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.
Individuell lönesättning tillämpas

Anställning

Arbetstid: Dagtid.
Måndag- fredag, flextid

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning.

Vissa befattningar är placerade i säkerhetsklass och då utförs en säkerhetsprövning med registerkontroll innan beslut om anställning fattas. I dessa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.