jobb just nu!

Projektledare med inriktning IT-forensik till Nationellt Forensiskt Centrum i Linköping

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu ytterligare en projektledare till vårt team på Informationstekniksektionen som är driven, kommunikativ och har en god samarbetsförmåga.
Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Beskrivning av arbetsplats
Nationellt forensiskt centrum (NFC) är en nationell avdelning inom Polismyndigheten. Verksamheten har sitt huvudsäte i Linköping. Antalet anställda är sammanlagt cirka 500 personer. NFC:s uppgift är att som expertorgan utföra undersökningar i brottmål åt rättsväsendets myndigheter. NFC har även ansvaret för en enhetlig och kvalitetssäkrad forensisk process inom hela Polismyndigheten som omfattar laborativ verksamhet, kriminalteknik och it-forensik. Dessutom ansvarar NFC för forskning och utveckling, expertstöd samt utbildning inom det forensiska området. Idag består NFC av sju sektioner med verksamhet inom områden som informationsteknik, biologi, droganalys, kemi och teknik, samt ett kansli.

Informationstekniksektionen
Informationstekniksektionen består idag av ca 70 medarbetare indelat i 7 grupper som jobbar med komplexa och ofta kvalificerade ärenden. Verksamheten bedrivs i Linköping. I uppdraget ingår förutom it-forensiska undersökningar och dokument- och handstilsundersökningar även att utveckla nya metoder och verktyg till hela Polismyndigheten. Det IT-forensiska området omfattar främst undersökning av digitala spår i elektroniska enheter (ex datorer, mobiltelefoner, fordon, elektronik), analys av bilder, video och ljud, men även dokumentation av brottsplatser med hjälp av avancerade sensorer. Samverkan med övriga delar av Polismyndigheten är en viktig del av vårt uppdrag.

Arbetsuppgifter

Som projektledare inom samordningsgruppen kommer du att leda projekt som bedrivs på sektionen Informationsteknik. Med din kompetens inom projektledning leder du projekt inom hela sektionens verksamhetsområde. Fokus kommer att ligga inom det it-forensiska området, men typen av projekt kan variera stort. Vi genomför idag projekt som omfattar allt från internationella FoU-projekt, processutvecklingsprojekt inom Polismyndigheten, tekniska metodutvecklingsprojekt, kravställning mot it-avdelningen, utbildning etc.

Du kommer att:
• Driva, koordinera och administrera projekt
• Stötta andra projektledare
• Leda möten, seminarier och workshops
• Samverka inom Polismyndigheten och externt både nationellt och internationellt

Vi erbjuder en tjänst där du får jobba med utmanande och intressanta projekt där resultatet av ditt arbete bidrar till ett bättre samhälle.

På NFC finns ett internt utbildningsprogram som syftar till att ge den anställde dels generell kunskap om forensik, dels kunskap inom det specifika ämnesområdet.

Kvalifikationer

Vi vill att du som söker har:

• akademisk examen på lägst kandidatnivå inom tekniskt område, eller motsvarande flerårig yrkeserfarenhet från projektledning inom ett tekniskt område
• minst 2-års erfarenhet av rollen som projektledare
• mycket goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och skrift
• goda kunskaper i det engelska språket, både i tal och skrift
• har god it-kompetens med erfarenhet av projekt inom en it-intensiv verksamhet

Det är meriterande om du har:
• erfarenhet av forskning och utveckling inom närliggande ämnesområden
• erfarenhet av projektledning inom en statlig myndighet
• erfarenhet av it-forensisk verksamhet
• erfarenhet av verksamhet inom rättsväsendet
• erfarenhet av verksamhetsutvecklingsprojekt

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har en förmåga att driva och leda förändringsarbete i en verksamhet där många olika kompetenser och roller ska samverka. Du har förmåga att på ett tydligt och pedagogiskt sätt förmedla ett budskap. Du trivs med att arbeta både självständigt såväl som i grupp, är metodisk samtidigt som du har ett förtroendeingivande bemötande.

Därför söker vi dig som:
• har god samarbetsförmåga och mognad
• är ansvarstagande och initiativtagande
• är flexibel och stresstålig
• har gott omdöme

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Referensnummer:   C40423/2020

Gör ansökan

Anställning

Arbetstid: Flextid

Övrigt

Enligt gällande lagstiftning kräver anställningen att blivande anställd lämnar ett DNA-prov för registrering i myndighetens elimineringsdatabas

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 10 augusti 2020. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr C40423/2020, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult Julia Revland på julia.revland@polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se