jobb just nu!

Projektledare - gator och vägar

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Kalmar växer och vi är snart 70 000 invånare.
Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd.

Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda.

Kalmar kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Kalmar kommun värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till det.

Tillsammans gör vi ett Kalmar för alla ännu bättre. Välkommen att söka jobb hos oss!

Det byggs i Kalmar som aldrig förr med flera stora projekt på gång. Hela området kring hamnen står inför en omvandling i och med universitetets flytt dit. Ett antal stora stadsutvecklingsprojekt är också i sin linda.

Sedan 1 februari 2019 finns en projekt- och byggenhet om ca 25 medarbetare som ansvarar för byggnation av alla fysiska investeringar i kommunen.

Nu söker vi en till Projektledare inriktad mot gator och vägar som vill vara med på denna resa mot ett ännu bättre Kalmar.

Arbetsuppgifter

Det finns mycket att göra hos oss eftersom Kalmar växer så det knakar. Idag är vi 5 erfarna projektledare samt en projektör inriktade mot gator och vägar och vi vill bli fler.

I din roll som projektledare i stadsbyggnadsprojekt har du ett nära samarbete med våra beställare, projektörerer, konsulter, entreprenörer, fastighetsägare, kommunala förvaltningar och kalmarbor.

Du driver och ansvarar för att dina projekt håller sig inom ramarna avseende mål, tidplan och budget. Byggnationerna utförs ofta genom konsulter och entreprenörer och ditt uppdrag är då att ta fram förfrågningsunderlag, bygghandlingar och göra upphandlingar. Jobbet kan också innebära att du deltar i förhandlingar rörande dina projekt.

I arbetet ingår även att genomföra gatuutredningar, ta fram förprojektering och göra kostnadsbedömningar kopplade till kommunens detaljplanearbete och därigenom bidra med din kompetens i stadsbyggnadsarbetet från ax till limpa.

Vi jobbar kontinuerligt för att effektivisera våra processer och förbättra samarbeten och vi tror att det här jobbet passar för dig som vill vara med och bidra till det, ta stort ansvar, trivs med att utmanas och vill utvecklas.

Ditt bidrag i gruppen som vår nya kollega är jätteviktig. Vi har många och utmanande projekt som kräver att vi hjälps åt, diskuterar lösningar och stöttar varandra. Vi förutsätter att du också vill jobba på det sättet.

Kvalifikationer

Du har en ingenjörsexamen inriktad mot byggnation som tex. Väg och Vatteningenjör, Byggnadsingenjör eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig,

Du har erfarenhet av att driva byggprojekt inriktade mot byggnation av vägar/gator. Samt har kunskap inom områdena projektering och byggledning till exempel som projektledare inom anläggningsbranschen. Det är meriterande att ha arbetat med liknande uppdrag inom offentlig verksamhet.

Då du kommer hålla i upphandlingar krävs det att du har kunskaper att ta fram förfrågningsunderlag med utgångsläget i AMA. Kunskaper inom entreprenad juridik, LOU och kalkylering är extra meriterande.

God samarbetsförmåga är ett grundkrav och vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Det är även viktigt att du kan kommunicera väl på svenska i tal och skrift då all vår dokumentation är på svenska. Kan du dessutom ytterligare språk är det meriterande. Körkort och körvana för personbil är ett krav.

Har du rätt utbildning men saknar erfarenheten som vi söker? Vi vill att våra medarbetare växer sig starka i sin roll och är du nyutexaminerad ingenjör inom området eller saknar erfarenheten inom projektledning, upphandling etc kan det vara aktuellt att du börjar i rollen som Projektör och genom det arbetet växer in i rollen som Projektledare med hjälp av dina kollegor och de projekt ni driver tillsammans.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A839491

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.
Marknadsmässig lön

Förmåner

Friskvårdsbidrag och gratis medlemskap i Aktivt Liv som ger generösa rabatter på gym, biobiljetter och andra aktiviteter. Flextid.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.
Flextid

Övrigt

För att alla ansökningar ska bli likvärdigt granskade vid urvalsprocessen måste du söka via länken i varje specifik tjänst. OBS: Skicka INTE din ansökan via E-post eller brev.

Vi undanber oss erbjudanden och försäljningssamtal om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.