jobb just nu!

Projektkommunikatör

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Länsstyrelsen är en kunskapsorganisation med bred kompetens inom många olika samhällsområden. Hos oss finns möjlighet till intressanta och utmanande arbetsuppgifter som har stor samhällsnytta och där du som medarbetare har möjlighet till utveckling. Vi har dessutom flera förmåner som vi erbjuder våra medarbetare. Vi finns i Härnösand och är cirka 220 medarbetare som arbetar för en hållbar utveckling i länet. Läs mer om vår verksamhet och våra förmåner på www.lansstyrelsen.se/vasternorrland

Nu söker vi en projektkommunikatör till stabs- och utvecklingsenheten. Enheten leds av en enhetschef och har ca 25 medarbetare som ansvarar för en rad olika områden inom hållbar regional utveckling: energi och klimat, landsbygdsutveckling, transportinfrastruktur, betaltjänster och samordning av länsstyrelsens uppdrag inom Agenda 2030 och länets miljömål.

Arbetsuppgifter

Som projektkommunikatör kommer du huvudsakligen att arbeta med kommunikationsinsatser kopplade till två projekt som drivs av länsstyrelsen, kring den regionala livsmedelsstrategin och projektet Integration och tillväxt.

I arbetet med den regionala livsmedelsstrategin ingår du som projektkommunikatör i en arbetsgrupp med projektledaren och representanter för LRF och Region Västernorrland. Gruppen tar fram aktiviteter för att uppnå strategins mål och för att stärka livsmedelsproduktionen i länet. Projektet Integration och tillväxt i Västernorrland är ett samverkansprojekt med kommunerna, Arbetsförmedlingen och näringsliv i länet. Målet är att matcha företagarnas kompetensbehov med den kompetens som finns bland utrikesfödda.

Arbetsuppgifterna som projektkommunikatör är varierande. Du arbetar med bild, film och text på webb och i sociala medier, men också med mer traditionella kommunikationskanaler, som foldrar och annat pappersmaterial. Du tar fram kommunikationsplan och arbetar operativt för genomförandet av kommunikationsinsatser. Du bidrar också i arbetet med att arrangera möten och delta i konferenser samt med intern kommunikation av projektens genomförande, genom att ta fram underlag när projekten ska presentera verksamhet, resultat och slutrapport.

Som projektkommunikatör arbetar du också i nära samarbete med övriga kommunikatörer på myndigheten och stöttar med både strategiskt och operativt arbete inom kommunikationsområdet.

Kvalifikationer

Du har akademisk examen med inriktning kommunikation eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi söker dig som är kreativ, självgående och bra på att samarbeta. Du har god kunskap om bildhantering, redigeringsprogram och grafiska verktyg samt god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med kommunikation i offentlig verksamhet. Meriterande är om du jobbat i projekt och med kommunikation genom film, text och bild i sociala medier. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningens omfattning

Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Tidsbegränsad anställning fram till och med mars 2021.

Ansökan

Referensnummer:   112-8983-19

Gör ansökan

Övrigt

Vi använder oss av kompetensbaserad rekrytering. Som ett led i denna metod kan det ingå arbetsprov.

För att arbeta hos oss ska du dela länsstyrelsen värdering om alla människors lika värde.