jobb just nu!

Praktiksamordnare

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Socialförvaltningen arbetar med socialtjänst och omsorg till medborgare som på grund av olika anledningar behöver stöd och hjälp. Vi arbetar målinriktat för att skapa en organisation med hög kompetens och kvalitet. En organisation med brukarmedverkan där individens behov sätts i centrum. Några av våra verksamheter är hemtjänst, boendestöd, daglig verksamhet, särskilt boende samt öppenvårdsenheter.

Vårt motto är "Vi ger stöd till bättre liv med god kvalitet i varje möte."

Arbetsuppgifter

Socialförvaltningen söker en praktiksamordnare till arbetsmarknadsenheten.
I ditt uppdrag kommer du bl.a. att arbeta med att hitta praktikplatser och matcha arbetslösa personer mot dessa platser. Målet är att hjälpa arbetslösa vidare mot egenförsörjning genom arbete eller studier.
Vi erbjuder ett mångsidigt, stimulerande och meningsfullt arbete med många nära och personliga möten.
Arbetsmarknadsenheten är den enhet som har fått uppdraget att stödja och motivera individer till vägar där det finns möjlighet till egenförsörjning.

Ditt ansvar som praktiksamordnare är att skapa kontakter med arbetsgivare och arbetsplatser och därigenom öppna dörrar för praktikplatser. Du arbetar för att upprätthålla en nära dialog med såväl den enskilde som med arbetsplatser, arbetsförmedling, fackförbund och andra berörda partner. Du skapar ett förtroende och ett starkt nätverk såväl inom kommunens som i privata företag och organisationer. Du kommer att ingå i ett team bestående av arbetskonsulenter, studie och yrkesvägledare och andra praktiksamordnare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.

Vi ser gärna att du är en legitimerad arbetsterapeut eller har en högskolexamen inom annat lämpligt område, tex socionom, studie- och yrkesvägledare eller utbildning inom området försäljning/marknadsföring.

Det är meriterande om du tidigare har arbetat i samverkan med eller på arbetsförmedlingen.

Som person har du en god kommunikativ förmåga och tar de initiativ som krävs för att uppnå resultat. Du ser möjligheter framför hinder och har stor förståelse för andra kulturer. Vidare är du en självständigt individ med en god samarbetsförmåga.

Ansökan

Referensnummer:   A810731

Gör ansökan

Anställning

Vi söker 1-2 praktiksamordnare.

Arbetstid: Dagtid.
Dagtid med flex.

Övrigt

För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Offentliga jobb". Ansök direkt via länken i annonsen.

Inför rekryteringsarbetet har Nässjö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.