jobb just nu!

Planarkitekt

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Länsstyrelsen är regeringens företrädare i länet och samordnar det regionala utvecklingsarbetet. Vi arbetar med frågor som bland annat avser miljö- och naturvård, landsbygd, samhällsplanering, djurskydd, beredskap, jämställdhet, integration och kulturmiljö. Vi arbetar aktivt för länets utveckling och samordnar olika samhällssektorer. I vårt arbete värnar vi om rättssäkerhet, öppenhet, likabehandling och god service. Länsstyrelsen i Hallands län har sitt kontor i centrala Halmstad och vi är idag ca. 200 anställda. För mer information se vår webbplats, www.lansstyrelsen.se/halland.

Tjänsten är placerad på samhällsbyggnadsenheten där 20 personer arbetar med frågor som rör bostäder, klimat, energi, kulturmiljö, infrastruktur, GIS och samhällsplaneringsfrågor. Arbetet på enheten bedrivs i nära samverkan med länets kommuner, statliga myndigheter, företag, organisationer och medborgare. Hela enhetens arbete bedrivs utifrån lagstiftning och särskilda regeringsuppdrag.

Arbetsuppgifter

Länsstyrelsen har en viktig uppgift i samhällsplaneringen då vi bl.a. ska verka för ett hållbart samhällsbyggande (miljömässigt, socialt och ekonomiskt) samt verka för att behovet av bostäder tillgodoses. Länsstyrelsen har en rådgivande roll gentemot kommunerna i planeringen av vårt hållbara samhälle. Inom vissa delar har vi en skarpare roll. Till vår hjälp har vi experter på olika sakfrågor, både inom länsstyrelsen och på andra statliga myndigheter.

Vi söker nu en planarkitekt till samhällsbyggnadsenheten. I arbetet ingår bl.a:
• Handläggning av detaljplaner och översiktsplaner samt andra förekommande ärenden inom området, exempelvis regleringsbrevsuppdrag från regeringen och internremisser
• Rådgivning till kommunerna inom plan- och bygglagen och miljöbalken
• Göra sammanvägda bedömningar och fatta beslut gällande olika statliga intressen
• Samarbeta med representanter för olika sakområden inom Länsstyrelsen och andra statliga myndigheter
• Medverka vid framtagning av planeringsunderlag
• Hålla föredrag och svara på frågor från externa intressenter, exempelvis från media.

Det finns också möjlighet att delta i länsstyrelsernas gemensamma nätverksarbete inom området.

Kvalifikationer

Du ska ha relevant akademisk examen inom verksamhetsområdet, till exempel planeringsarkitekt, arkitekt eller annan likvärdig utbildning. Du ska också ha dokumenterad erfarenhet av arbete inom samhällsbyggnadsområdet. Det är meriterande om du har arbetat som planarkitekt i kommun. Du har goda kunskaper om plan- och bygglagen samt miljöbalken. Du har även god datorvana samt kunskap inom GIS.

Du har en god kommunikativ förmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift. Du har lätt för att anpassa din kommunikation i olika sammanhang. Eftersom arbetet innebär kontakt med många olika aktörer är det viktigt att du har ett utåtriktat förhållningssätt. Du kan arbeta självständigt såväl som i samarbete med andra. Att arbeta tvärsektoriellt är viktigt för att hålla hög kvalitet i arbetet men du behöver samtidigt ha förmåga att se helheten. Som person är du ordningsam, strukturerad, flexibel och serviceinriktad.

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi vet att mångfald berikar och söker dig som kan komplettera vårt team med din kompetens, erfarenhet och personlighet.

Vi kan erbjuda:
• Ett intressant arbete
• En bra arbetsmiljö
• Goda utvecklingsmöjligheter
• Flexibel arbetstid
• Friskvård

Vi ber dig söka tjänsten via Offentliga jobb genom länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar samt för att säkerställa kvaliteten i urvalsprocessen. Var noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot en kompetensprofil.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   112-8129-2019

Gör ansökan

Övrigt

Länsstyrelsen tillämpar 6 sex månaders provanställning för denna tjänst.

Du kan komma att ingå i Länsstyrelsens krigs- och krisledningsorganisation.

Information om hur vi hanterar dina personuppgifter hittar du på www.lansstyrelsen.se/dataskydd.