jobb just nu!

Personlig assistent till LSS Enhet 1

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Inom verksamheten Enhet 1 erbjuder vi personlig assistans som är ett personligt stöd för personer med olika behov av stöd i sin vardag. Arbetet syftar till att göra det möjligt för personen att leva ett självständigt liv och få en meningsfull vardag. Personlig assistans är en insats enligt lag om stöd och service till vissa funktionshindrade, LSS, paragraf 9 punkten 2.

Arbetet på Enhet 1 innebär ensamarbete för dig tillsammans med din brukare. Du följer din brukare i dennes vardag vilket innebär att din arbetsplats är där din brukare är. Utgångspunkten är i brukarens hem men arbetsplatsen kan under dagen också vara i exempelvis skola eller på fritidshem.

Arbetsuppgifter

Vill du bidra till en meningsfull och stödjande insats? Just nu söker en av våra unga brukare dig som vill arbeta som personlig assistent!

Personen som du assisterar i detta uppdrag är en flicka i övre tonåren med psykisk- och fysisk utvecklingsstörning. Hon är på en mycket tidig utvecklingsnivå och behöver i princip hjälp med allt i sitt dagliga liv. Assistansen innebär omvårdnad med fullständig personlig hygien, medicinering samt hjälp med måltider via mun och sond. Du genomför aktiviteter tillsammans med din brukare, såsom att lyssna på musik, läsa sagor och pyssla. Du genomför även vissa sjukgymnastikövningar enligt program och någon dag i veckan går ni på behandlingsbad i Habiliteringens regi. Du följer också med på fritidsaktiviteter som exempelvis Parafriidrott och körning med häst och vagn.

Dina kontaktytor består av andra assistenter som du gör överlämningar till eller får överlämning från när du går på eller av ditt arbetspass. Även personal på skolan, personal på korttidsboende, personal från habilitering och sjukvård och brukarens familj arbetar du nära. Självklart samarbetar du även med kollegiet på Enhet 1 som består av personliga assistenter och ledning. I rollen arbetar du med bedömningar av personens behov av stöd för att anpassa ditt pedagogiska förhållningssätt.

Kvalifikationer

Vi söker dig med rätt personliga egenskaper utifrån personens och familjens behov och önskemål. Vi ser även att du har en avslutad och godkänd gymnasieexamen. Är din utbildning inriktad mot vård och omsorg eller beteendevetenskaplig är det meriterande för tjänsten. Det är även meriterande om du har erfarenhet av arbete med personlig assistans eller annat arbete inom vård och omsorg.

Vi ser att du har goda kunskaper i svenska språket och gärna har dokumentationserfarenheter. Utifrån personens och familjens önskemål och behov söker vi en kvinnlig assistent som är rökfri och inte är allergisk mot hästar pga. utflykterna till stallet.

Välkommen med din ansökan!
Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta angiven kontaktperson i annonsen.

Anställningens omfattning

Snarast, enligt överenskommelse
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   4862

Gör ansökan

Anställning

Arbetstid: Schema.

Övrigt

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.