jobb just nu!

Personlig assistent sökes till glad och nyfiken kvinna i 40-årsåldern

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vi söker dig som är utåtriktad och positiv, och som vill arbeta som personlig assistent till en glad och nyfiken kvinna i 40-årsålden boende i Aneby kommun. Som anställd i Aneby kommun blir du en del av en arbetsplats där sammanhållning och samarbete är viktigt och vi tar avstamp i en värdegrund som bygger på Öppenhet, Utveckling och Ansvar. Aneby är en gedigen pendlingskommun. Från Tranås, Eksjö och Nässjö tar det 15-20 minuter att åka hit med pendeln. Behöver du pendla försöker vi underlätta för dig genom att anpassa arbetstiderna i den mån det är möjligt. Vi ser fram emot din ansökan!

Läs mer om dina arbetskamrater och varför du ska arbeta hos oss i Aneby på: aneby.se/jobbahososs

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en personlig assistent till en glad och nyfiken kvinna i 40-årsåldern som bor i egen lägenhet. Hon har ett flerhandikapp och behöver hjälp med personlig hygien, hushållsarbete och hjälp vid aktiviteter. Hon tycker om omväxling och att umgås med sina kompisar, utomhusaktiviteter som promenader, bada, lyssna på musik och titta på film.

Uppdraget som personlig assistent innefattar att utifrån LSS-beslutet skapa möjlighet att leva som andra i samhället genom delaktighet, självständighet och normalisering. Den personliga assistenten ska stödja, vägleda och motivera den enskilde i det dagliga livet i syfte att bibehålla och utveckla dennes förmågor. Målet med uppdraget är att stärka den enskildes tilltro till sin egen förmåga, så att förutsättningar skapas för utveckling, samt trygghet och struktur i vardagen. Uppdraget styrs främst av Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS), Socialförsäkringsbalken (51§), Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd, kommunala styrdokument samt den enskildes genomförandeplan.

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du har en relevant utbildning så som t ex utbildning till personlig assistent eller undersköterska men det är inget krav.

För att passa som assistent till den här kvinnan bör du vara positiv och utåtriktad, ta egna initiativ och kunna arbeta självständigt, vara flexibel och se möjligheter. Det är också viktigt med en god fysik då lyft förekommer. Som person är du trygg i dig själv och har ett gott bemötande. Stor vikt läggs dock vid personlig lämplighet och att det kan bli en god relation mellan den som har rätt till personlig assistans och den personliga assistenten.

God kommunikativ förmåga är viktigt samt att du har god förmåga att hantera det svenska språket, både i tal och skrift.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2019-07-01

Snarast efter överenskommelse
80-90 %
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A872836

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Övrigt

Eventuell kontakt från rekryteringsföretag och säljare undanbedes.