jobb just nu!

Personlig assistent kombi till Eskilstuna kommun

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vård- och omsorgsförvaltningen har under vård- och omsorgsnämnden det samlade ansvaret för vård, omsorg och stöd till äldre och personer med funktionsnedsättning. Förvaltningen är organiserad i biståndskontor, utförare och fyra stabsenheter ekonomi, HR, utveckling samt nämnd- och ledningskansli.

Vi arbetar för att skapa goda förutsättningar och möjligheter för att brukarna ska få ett så självständigt liv som möjligt. Arbetet sker strukturerat utifrån ett pedagogiskt förhållnings- och arbetssätt.

Vilka moment assistansen täcker varierar efter varje enskild brukares unika behov. Enheten består av en arbetsgrupp om fem kollegor.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill ha ett av våra viktigaste jobb, där du kan göra skillnad för den enskilde individen!

Som personlig assistent är din uppgift att hjälpa och stötta vår brukare i sin vardag och i dennes hem med hemmasysslor, personlig omvårdnad och fritidsaktiviteter. Arbetsuppgifterna kan därför variera beroende på hur mycket stöttning eller omvårdnad brukaren behöver. Det kan förekomma destruktiva beteenden hos brukaren.

Vi arbetar enligt ett pedagogiskt förhållnings- och arbetssätt, där genomförandeplanen är grunden. Därmed är den anpassad för att ge brukarna en meningsfull vardag. Vi dokumenterar enligt de regler och riktlinjer som finns.

Varje dag är olika när man jobbar med människor och utmaningen ligger i att hitta lösningar som ger framgång till brukaren.

Du arbetar ensam hos brukaren och på schemalagd arbetstid dag, kväll, helg och journatt. Katt finns i hemmet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en avslutad gymnasieutbildning och minst ett års arbetslivserfarenhet som personlig assistent. Det är meriterande om du är utbildad undersköterska. Det är av stor vikt att du kan uttrycka dig väl i svenska språket både i tal och skrift.

Du behöver vara van att använda datorn som ett verktyg i ditt arbete eftersom dokumentationsarbete är en viktig del, och det är en fördel om du har tidigare erfarenhet av att dokumentera i ett dokumentationssystem och ha arbetat med genomförandeplaner.

Vi ser även positivt på om du tidigare har erfarenhet av pedagogiskt arbetssätt samt erfarenhet av arbete med person med hjärnskada.

För att lyckas i rollen som personlig assistent ser vi att du har brukarfokus och stort engagemang för målgruppen. Du har lätt för att ta kontakt med andra människor och sätta dig in i andra personers känslor och beteende. Du är van att arbeta utifrån ett strukturerat arbetssätt och involverar gärna andra i ditt arbete. Du är en lugn person som inte låter sig nedslås av kritik eller nederlag. Du kan även möta arbetets alla moment och händelser på ett professionellt och behärskat sätt. Vi söker dig som är en drivande person och vill vara med och bidra till utvecklingen i verksamheten. Personlig lämplighet är avgörande för tjänsten.

Vi förutsätter att du är flexibel för att jobba oregelbundna tider och kan vistas i ett hem där det finns katt.

Välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Tillträde snarast
Heltid, kombitjänst
Tillsvidare. 6 månaders provanställning

Ett enklare registerutdrag kommer att ske i samband med anställning.

Ansökan

Referensnummer:   5077

Gör ansökan

Övrigt

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om du har skyddad identitet ansöker du genom att skicka in din ansökan skriftligen märkt Rekryteringsenheten eller lämna den i vår reception på Alva Myrdals Gata 3 D.