jobb just nu!

Pedagogikutvecklare till förskolan

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Barn- och utbildningsförvaltningen organiserar 52 förskolor, 27 grundskolor och en gymnasieskola med tre enheter plus ett antal gemensamma enheter som exempelvis särskolan. Tillsammans är vi cirka 3700 medarbetare.

Vi är totalt 16 medarbetare på Stöd och utvecklingsenheten och vår uppgift är att: verka för en likvärdig förskola/skola för alla barn/elever,stödja arbetet med det systematiska kvalitetsarbetet, stödja arbetet med att utveckla pedagogiken så den ger alla barn de bästa förutsättningar till utveckling och lärande. I arbetsgruppen ingår pedagogikutvecklare, specialpedagoger och talpedagoger som arbetar mot ett eller flera förskoleområden (FSO). Totalt har vi sju FSO. Nu söker vi en pedagogikutvecklare till förskoleområde Kompassen.

Arbetsuppgifter

Vill du vara en viktigt kugge i förskolans framtid och utveckling? Vågar du ta rollen som stödjer och utmanar förskolans pedagoger och förskolechefer i förskolan? Är du erfaren förskollärare med god kommunikation förmåga och konsultativt förhållningssätt? Då vill vi att du söker dig till oss!

Som pedagogikutvecklare handleder du pedagoger och arbetslag i det vardagliga arbetet och verkar som den pedagogiska inspiratören. Du stödjer pedagoger med det systematiska kvalitetsarbetet och blir också en viktig kompetens vid utveckling av det pedagogiska arbetet. På en stor del av din arbetstid verkar du direkt i lärmiljön för att kunna använda aktuella gemensamma upplevelser i reflektioner och analyser.

Du utgår ifrån ett konsultativt förhållningssätt som kännetecknas av ett coachande och stödjande arbetssätt där hjälp till självhjälp är en viktig utgångspunkt. Du verkar i första hand inom ett bestämt förskoleområde där du aktivt blir en del i områdets ledningsgrupp gällande kvalitetsfrågor med utgångspunkt från de nationella målen.

Förutom det huvudsakliga uppdraget i förskoleområdet ingår det att identifiera utbildningsbehov och annat, som har betydelse för den likvärdiga förskolan. Det ingår även hålla i utbildningsinsatser, leda projekt och nätverksgrupper på förvaltningsnivå.

På enheten arbetar vi med kollegialt lärande och du kommer att få löpande handledning och fortbildning. Det här är en roll med stor möjlighet att påverka!

Kvalifikationer

För att klara detta uppdrag krävs att du har förskolelegitimation. Det är en fördel om du har någon form av pedagogisk påbyggnadsutbildning som exempelvis samtalsmetodik, handledning eller förskolelyftet.

Har du 3-5 års erfarenhet av systematiskt kvalitetsarbete och läroplan reviderad 2010 och dessutom erfarenhet av arbete i rollen som arbetslagsledare, projektledare eller annan ledarerfarenhet ses det som starkt meriterande.

Självklart har du goda kunskaper att formulera dig i tal och skrift på svenska och du har goda datorkunskaper och är van att använda IT som stöd i ditt arbete. Aktuellt förskoleområde är i ytterområdena runt Eskilstuna och därför ställer vi krav på körkort och körvana.

Arbetsuppgifterna kräver att du har en vilja att arbeta konsultativt och att du har god kommunikativ förmåga. Det är också viktigt att du är analytisk och har en vilja att utveckla och utvecklas. Öppenhet, nyfikenhet och samarbetsförmåga är andra egenskaper som vi värdesätter. Du ska vara modig och trygg i din yrkesroll.

Innan en eventuell anställning kommer vi begära att du gör ett registerutdrag från Polismyndigheten.

Vi ser fram emot att ta del av din ansökan!

Anställningens omfattning

Enligt överenskommelse
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   4853

Gör ansökan

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Enligt skollagen (2010:800) krävs att registerutdrag från Rikspolisstyrelsens belastningsregister uppvisas i samband med anställning inom grundskolan.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalighet och att erforderliga beslut fattas.

Om du har skyddad identitet ansöker du genom att skicka in din ansökan skriftligen märkt Rekryteringsenheten eller lämna den i vår reception på Alva Myrdals Gata 3 D.