jobb just nu!

Operationssjuksköterskor till Operationsavdelning Helsingborg

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Gör skillnad. Varje dag.

Är du intresserad av arbete med akutsjukvård? Då ska du söka dig till Operationsavdelningen på Helsingborgs lasarett! Vi söker nu operationssjuksköterskor till vår avdelning som är en centraloperation med ett blandat uppdrag av akut- och elektiv kirurgi. Här finns en god kamratanda och vi har roligt på jobbet! Teamarbetet präglas av engagemang, nyfikenhet, omtanke och respekt både för patienten och varandra.

Vi erbjuder ett omväxlande och stimulerande arbete. Du som operationssjuksköterska har en betydelsefull roll i samarbetet med kollegorna i operationsteamet. Avdelningen är indelad i tre sektioner ortopedi-, kirurgi/kärl- och blandsektionen med verksamhet inom öron, urologi och gynekologi/obstetrik. Som operationssjuksköterska kommer du att ha en sektionstillhörighet, men med viss introduktion på alla sektioner. Jourtid är på arbetsplatsen sektionerad i två sektioner, kirurgi/bland och ortopedi. Detta innebär att du arbetar i din sektion men behöver även ha beredskap för akuta ingrepp i andra sektioner, tillexempel sectio för ortopedisektionerade. Under tjänstgöring nattetid finns två operationssjuksköterskor i tjänst och en sal bemannas, men med beredskap för urakut verksamhet.

På avdelningen erbjuder vi fyra studiedagar per år, årlig träning i HLR och vi har varje år tillfällen för traumaträning.

Arbetsuppgifter

Som operationssjuksköterska arbetar du med pre- och perioperativ omvårdnad. Med din värme, trygghet och kompetens får du patienten att känna sig väl omhändertagen både inför och under operationen. Teamarbetet är viktigt och tillsammans med kollegor arbetar ni för att erbjuda patienten bästa möjliga vård. Du assisterar på alla förekommande operationer och deltar i för- och efterarbetet som till exempel uppdukning och omhändertagande av använda instrument. I det dagliga arbetet handhar du en stor del medicinsk teknisk utrustning.

Dina arbetspass planerar du enligt verksamhetsanpassat önskeschema. Arbetet innebär dag-, kvälls-, helg- och nattjänstgöring. Vid tjänstgöring under jourtid och obekväm arbetstid har du en arbetstidsförkortning, kvotmodell, till följd av ett nytecknat kollektivavtal. Detta medför en förkortad totalarbetstid som baseras på antalet arbetade timmar under jourtid och under obekväm arbetstid. För mer information angående arbetstidsförkortning vänligen kontakta någon av de rekryterande cheferna.

Introduktionen anpassas individuellt utifrån dina tidigare erfarenheter och under din introduktion arbetar du dagtid med en veckoarbetstid på 40 timmar per vecka.

Kvalifikationer

Vi välkomnar dig som är legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning i operationssjukvård och behörighet att verka inom svensk sjukvård. Det är meriterande om du har erfarenhet från arbete på en operationsavdelning med blandat uppdrag av elektiv och akut verksamhet. Vidare ser vi gärna att du har goda kunskaper i journalsystemen Orbit och Melior. Vi söker dig som vill ha ett arbete som präglas av spänning och variation.

Språkkunskaper i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala krävs. Det kan också innebära godkänt betyg i svenska 3 alternativt godkänt betyg i svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp.

Vi förutsätter att du har god samarbetsförmåga samt är van vid och trivs med att arbeta i team. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

I den här rekryteringen arbetar vi med löpande urval. Välkommen att söka tjänsten redan idag!

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   A864476

Gör ansökan

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.
http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.