Områdeschef – hälso- och sjukvård

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Jobba aktivt med utveckling! Och gör det tillsammans med medarbetarna. Vi gör nu en omställning inom den kommunala hälso- och sjukvården. Där vården i högre grad ska bedrivas utifrån patientens behov och förutsättningar. Det innebär att fler ska få sin vård där de känner sig som tryggast, i hemmet.

För att möta behoven behöver vi inte bara fler medarbetare, vi behöver också stärka upp med en områdeschef. Som områdeschef har du tillsammans med dina två områdeschefs-kollegor ansvar för den kommunala hälso- och sjukvården.

Som chef hos oss blir du erbjuden ett gediget utbildningsprogram, där du får möjlighet att utvecklas i din roll som chef och ledare. Och vi vill att du som anställd ska må bra och trivas på din arbetsplats.

Läs mer om våra förmåner: https://jobb.vetlanda.se/jobb/formaner

Arbetsuppgifter

Främja delaktighet, kreativitet och ett positivt arbetsklimat. Med utgångspunkt i funktionens mål driver du på utvecklings- och kvalitetsarbetet. Där medarbetarskapet är en viktig del för att nå målen och för att ge en kvalitativ vård. Du jobbar systematiskt med arbetsmiljön och för att skapa arbetsplatser som främjar hälsa bland medarbetarna.

Som områdeschef har du övergripande ansvar för att vår kommunala hälso- och sjukvård lever upp till gällande lagstiftning, politiska beslut, och kommunens riktlinjer och styrdokument, där patientsäkerhet och kvalitetssäkring är viktiga delar. Du har ett helhetsperspektiv och ser till att brukaren får sin trygghet och valfrihet, och samtidigt känner att hen blir bemött individuellt.

Du ingår i funktionens ledningsgrupp och samarbete med andra verksamheter och professioner är en naturlig del av ditt arbete. Som person vill vi att du är noggrann, strukturerad och har lätt för att samarbeta. För oss är det viktigt att du är mål- och kvalitetsmedveten.

Kvalifikationer

• Du är utbildad socionom, har gått sociala omsorgsprogrammet, eller likvärdig högskoleexamen. Gärna med inriktning mot organisation, ledarskap och socialt arbete.

• Yrkeserfarenhet från området och erfarenhet från offentlig verksamhet, ledarskap och budgetansvar är meriterande.

• Du har körkort och tillgång till egen bil.

Anställningens omfattning

• Tillträde: Enligt överenskommelse.

• Urval och intervjuer hålls löpande.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A1178767

Gör ansökan

Övrigt

Varmt välkommen med din ansökan!
För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig att skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Offentliga jobb". Ansök direkt via länken i annonsen.

Vetlanda kommun är en inkluderande arbetsgivare som förespråkar mångfald och jämställdhet. Alla ansökningar behandlas utifrån ett likabehandlingsperspektiv.
I Vetlanda kommun jobbar vi utifrån kärnvärdena glädje, mod, respekt och tillsammans, en värdegrund som genomsyrar hela organisationen.

Inför rekryteringen har Vetlanda kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare och rekryteringsföretag.