jobb just nu!

Naturvägledare/naturguide

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Mariebergsskogen AB är Karlstads stadspark och Värmlands största besöksmål. Vi är ett kommunalt bolag med uppgift att förvalta Mariebergsskogens mark och byggnader samt utveckla vårt natur- och kulturområde. Här finns Naturum Värmland, djurparken Lillskogen, Lekträdgården, friluftsmuseum, mat- och fikaställen och gott om plats för bad, friluftsliv och aktiviteter. Hos oss arbetar mellan 50 och 80 medarbetare, beroende på årstid.

Naturum Värmland är en verksamhet där man genom utställningar, programsatta aktiviteter och guidningar lär ut om naturen och olika miljöfrågor. Det finns drygt 30 naturum i Sverige. Naturum Värmland har även ett kafé och håller öppet dagligen kl. 11-17.

Arbetsuppgifter

Arbetet som naturvägledare/naturguide innebär både naturguidning och bemanning i naturums infodisk. Arbetet innefattar bland annat aktiviteter som håva småkryp, naturvandring och naturpedagogiska aktiviteter för barngrupper. I arbetsuppgifterna ingår även barnkalas och viss bemanning i kafékassan. Arbetet är på timme vid behov. Vi söker dig som kan göra inhopp på helger, storhelger och ibland på vardagar, särskilt under grundskolans lovperioder.

Kvalifikationer

Vi söker dig som
- har fyllt 18 år.
- har stor kunskap om ekologi och den svenska
naturen, exempelvis genom biologistudier på
universitetsnivå, aktiv föreningsverksamhet
inom naturområdet, eller motsvarande.
- är stresstålig och bra på att organisera.
- tycker om att ge service och har en positiv
attityd.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2019-04-01

Tidsbegränsad till: 2019-09-30

3-6 månader.

Ansökan

Referensnummer:   A844955

Gör ansökan

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.