jobb just nu!

Nationell controller

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi har ansvar för anstalter, frivård, häkten samt inrikes- och utrikestransporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Ekonomi- och fastighetsavdelningen består av tre enheter inköp, fastighet samt redovisning, planering och uppföljning (REPU). REPU består av nationella controllers som arbetar myndighetsövergripande, avdelnings- och regioncontrollers som ger stöd ut i organisationen, två redovisningsspecialister och en förvaltningsledare. Totalt har enheten 23 medarbetare.

Arbetsuppgifter

Ditt uppdrag är att delta i arbetet med att vidareutveckla Kriminalvårdens styr- och uppföljningsmodell. I det ingår också att samordna och vidareutveckla processerna för bl.a. verksamhetsplanering och uppföljning, riskhantering samt årsredovisning. Du samordnar även alla myndighetens försäkringsfrågor.

I arbete ingår bl.a. att:

• via kvalificerade analyser och samarbete internt beskriva myndighetens resultat och ekonomiska utveckling i olika externa och interna dokument med fokus på mottagarens förståelse.
• analysera och i ord beskriva ekonomiska konsekvenser av olika förslag och beslut
• vara en av enhetens representanter i arbetet med att besvara och följa upp externa och interna remisser.
• ta fram beslutsunderlag till myndighetens ledning
• ge stöd i arbetet med riskanalyser och sammanställa myndighetens strategiska riskanalys.

Kvalifikationer

Vi söker dig som arbetar bra med andra människor, samtidigt som du själv strukturerar ditt angreppssätt och driver dina processer vidare. I ditt arbete ser du helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Du tar initiativ, sätter igång aktiviteter och ser till att uppnå resultat. Du har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Krav
• Akademisk examen som civilekonom eller annan akademisk examen som Kriminalvården bedömer relevant.
• Stor erfarenhet och intresse av att lära känna och förstå en organisations kärnverksamhet för att kunna beskriva sambanden till den ekonomiska utvecklingen.
• Erfarenhet av att i text beskriva verksamhetens utveckling och av att förmedla budskap på ett bra sätt.
• Erfarenhet av att verksamhetsövergripande ha arbetat med årsredovisning, verksamhetsplanering och uppföljning eller liknande processer.
• Erfarenhet av att arbeta med riskanalyser.
• Förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska.
• Mycket god kunskap i Word och Excel, med god kunskap i Excels BI-funktioner (exempelvis Power Query).

Meriterande
• Erfarenhet av försäkringssamordning.
• Erfarenhet från offentlig sektor, gärna från en statlig myndighet.
• Erfarenhet av ekonomisystemet UBW (Agresso).

Anställningens omfattning

Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Placeringsort Norrköping.

Ansökan

Referensnummer:   A916211

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.
Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.