Museivärd med inriktning på administration (100%)

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vill du arbeta på en myndighet som har världen som sitt arbetsfält? Statens museer för världskultur består av Etnografiska museet, Östasiatiska museet och Medelhavsmuseet i Stockholm samt Världskulturmuseet i Göteborg. Med samlingar som spänner över flera tusen år och alla världens kontinenter kan Världskulturmuseerna ge perspektiv och ökad förståelse för vilka vi är, varifrån vi kommer och vilken värld vi vill skapa tillsammans. Med en vision om en större, mänskligare och mer inkluderande värld är vårt uppdrag mer angeläget än någonsin!

Idag arbetar cirka 150 medarbetare utifrån regeringsuppdraget att visa och levandegöra världens kulturer samt ge perspektiv på en allt mer globaliserad värld, såväl historiskt som i dag. Vår kärnverksamhet är samlad i tre avdelningar Samling, Innehåll och lärande och Publika möten. Samtliga avdelningar arbetar med publiken i fokus, i nära samverkan och med hela myndigheten som arbetsfält. Vårt övergripande mål är att bli angelägna för fler och vi söker nu dig som med kunskap, nyfikenhet och värme vill bidra till att utveckla verksamheten framåt.

Till vår verksamhet i Stockholm söker vi en museivärd med inriktning på administration. Vi vänder oss till dig som har erfarenhet av bemötande och drivs av en stark servicekänsla. Du behöver också ha intresse och fallenhet för administrativa sysslor.

Arbetsuppgifter

Med värme och nyfikenhet välkomnar och berättar du aktivt för våra besökare om vår verksamhet i våra tre stockholmsmuseer Medelhavsmuseet, Etnografiska museet och Östasiatiska museet och om vårt digitala utbud. Som museivärd cirkulerar du i museets publika delar, svarar på besökarnas frågor, genomför visningar och besöksundersökningar samt bemannarentré och butik. Vidare svarar du för den dagliga tillsynen av utställningar och publika lokaler samt agerar vid larm- och nödsituationer. I arbetet ingår även förberedelser och genomförande av lokaluthyrning och programverksamhet. På Östasiatiska museet ingår cafédrift med förekommande cafésysslor.

Förutom ovanstående kommer du också att ha sysslor av administrativ karaktär. Som museivärd med inriktning på administration kommer du att arbeta nära cheferna inom Publika möten med frågor inom uppföljning och utveckling. I arbetet ingår löpande administrativa arbetsuppgifter, bland annat bokningsadministration, internutbildningar inom värdfunktionen och statistikunderlag.

Som museivärd ingår du i ett värdteam. Du har schemalagd arbetstid som innebär arbete både morgon, dagtid, kvällar och helger. Du bidrar med engagemang och idéer och samarbetar väl med kollegor för att på bästa sätt tillgodose alla besökares behov och erbjuda en förstklassig besöksupplevelse.

Kvalifikationer

Skall-krav
• Avslutad relevant gymnasieutbildning.
• Erfarenhet avbemötandeoch värdskap för olika målgrupper inom besöks- eller turistnäring
• Mycket god förmåga att kommunicera på svenska och engelska i tal och skrift.
• Erfarenhet av att ha arbetat med administrativa uppgifter på ett självständigt sätt.
• Erfarenhet av grundläggande teknik (ljud, ljus, bild) förmöten och programaktiviteter.
• Erfarenhet av att hålla i olika typer av visningar för olika grupper.
• Erfarenhet av att internutbilda i olika värdrollsrelaterade frågor.
• Erfarenhet av biljett- och kassahantering.

Meriterande
• Eftergymnasial utbildning med inriktning mot servicesektorn.
• Erfarenhet av sociala medier.
• Kunskap i ytterligare språk än svenska och engelska.

Personliga egenskaper
• Förmedlar information tydligt och enkelt, både muntligt och skriftligt.
• Vara synlig och lättillgänglig för besökarna.
• Tar snabbt in ny kunskap och använder sin erfarenhet på ett flexibelt sätt.
• Delar med sig av information och expertis för att uppnå önskade resultat och hjälpa till på det sätt det behövs för attgruppenska prestera.
• Arbetar konstruktivt vid press, stress och tuffa situationer.
• Tar arbete och prestation på allvar, sätter högsta prioritet på att uppnå mål och få arbete slutfört på ett strukturerat sätt.

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2021-09-01

eller efter överenskommelse.
Tillsvidare 100 %, med inledande provanställning.

Ansökan

Referensnummer:   Dnr 146/2021-2.1

Gör ansökan

Anställning

Arbetstid: Schema.
Heltid 100 % schemalagd arbetstid. Arbete under helger och kvällar förekommer.

Övrigt

Intervjuer kommer huvudsakligen att äga rum under v. 27, över länk.

Vi tar endast emot ansökningar via Offentliga Jobb.

Vi har valt våra rekryteringskanaler och undanber oss all kontakt från rekryterings- och annonsförsäljare.