Museivärd (deltid 80 %)

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vill du arbeta på en myndighet som har världen som sitt arbetsfält? Statens museer för världskultur består av Etnografiska museet, Östasiatiska museet och Medelhavsmuseet i Stockholm samt Världskulturmuseet i Göteborg. Med samlingar som spänner över flera tusen år och alla världens kontinenter kan Världskulturmuseerna ge perspektiv och ökad förståelse för vilka vi är, varifrån vi kommer och vilken värld vi vill skapa tillsammans. Med en vision om en större, mänskligare och mer inkluderande värld är vårt uppdrag mer angeläget än någonsin!

Idag arbetar cirka 150 medarbetare utifrån regeringsuppdraget att visa och levandegöra världens kulturer samt ge perspektiv på en allt mer globaliserad värld, såväl historiskt som i dag. Vår kärnverksamhet är samlad i tre avdelningar Samling, Innehåll och lärande och Publika möten. Samtliga avdelningar arbetar med publiken i fokus, i nära samverkan och med hela myndigheten som arbetsfält. Vårt övergripande mål är att bli angelägna för fler och vi söker nu dig som med kunskap, nyfikenhet och värme vill bidra till att utveckla verksamheten framåt.

Till vår verksamhet i Stockholm söker vi nu en museivärd på deltid om 80 %. Vi vänder oss till dig som har gedigen erfarenhet av bemötande, drivs av en stark servicekänsla och gärna har ett intresse för kultur i bred bemärkelse.

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna ingår att med värme och nyfikenhet aktivt välkomna och berätta för våra besökare om vår verksamhet i våra tre stockholmsmuseer Medelhavsmuseet, Etnografiska museet och Östasiatiska museet och om vårt digitala utbud. Som museivärd cirkulerar du i museets publika delar, svarar på besökarnas frågor på plats och on-line, bemannar entré och säljer i butik, genomför publika visningar och besöksundersökningar. Vidare svarar du för den dagliga tillsynen av utställningar och publika lokaler samt agerar vid larm- och nödsituationer. I arbetet ingår även förberedelser och genomförande av lokaluthyrning och programverksamhet. På Östasiatiska museet ingår cafédrift med förekommande cafésysslor.

Som museivärd ingår du i ett värdteam. Du har schemalagd arbetstid som innebär arbete både morgon, dagtid, kvällar och helger. Du bidrar med engagemang och idéer och samarbetar väl med kollegor för att på bästa sätt tillgodose alla besökares behov och erbjuda en förstklassig besöksupplevelse.

Kvalifikationer

Skall-krav
• Avslutad relevant gymnasieutbildning
• Erfarenhet av bemötande och värdskap inom besöks- eller turistnäring
• Erfarenhet av att arbeta med grundläggande konferensteknik till möten och programaktiviteter
• Erfarenhet av att hantera enskilda besökare, samt små och stora grupper
• God förmåga att uttrycka dig tydligt på svenska och engelska i tal och skrift

Meriterande
• Eftergymnasial utbildning med inriktning mot servicesektorn
• Flerårig erfarenhet av guidade visningar
• Ytterligare språkkunskaper
• Erfarenhet av att arbeta med sociala medier
• Erfarenhet av biljett-, bokning- och kassahantering

Personliga egenskaper
• Förmedlar information tydligt och enkelt, både muntligt och skriftligt
• Vara synlig och lättillgänglig för besökarna
• Tar snabbt in ny kunskap och använder sin erfarenhet på ett flexibelt sätt
• Delar med sig av information och expertis för att uppnå önskade resultat och hjälpa till på det sätt det behövs för att gruppen ska prestera
• Arbetar konstruktivt vid press, stress och tuffa situationer

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2022-01-10

Eller efter överenskommelse.
80 %. Inledande provanställning om 6 månader.

Ansökan

Referensnummer:   Dnr 280/2021-2.1

Gör ansökan

Anställning

Arbetstid: Schema.
Schemalagd arbetstid. Arbete under både mornar, dagtid, helger och kvällar förekommer.

Övrigt

Vi tar endast emot ansökningar via Offentliga Jobb.

Vi har valt våra rekryteringskanaler och undanber oss all kontakt från rekryterings- och annonsförsäljare.