jobb just nu!

Miljöstrateg till Vårgårda Kommun

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Välkommen till Vårgårda kommun och en arbetsplats där du får utvecklas och göra skillnad varje dag. Med respektfullt bemötande och hög tillgänglighet gör vi allt för att leverera välfärdstjänster som överträffar förväntningarna hos invånarna i vår kommun.

Med utgångspunkt från vår vision, vår gemensamma värdegrund och tydliga politiska mål bygger vi för stark tillväxt och starkt arbetsgivarvarumärke i kommunen.


Vårgårda kommun är inne i en expansiv fas som kännetecknas av spännande utvecklingsarbete bland annat kring innovation och verksamhetsutveckling.

Arbetsuppgifter

Vi söker en utvecklingsinriktad miljöstrateg som vill leda och driva arbetet med att stärka Vårgårdas miljöprofil. En del i detta arbete är att arbeta vidare med det förvaltningsövergripande miljöledningssystemet.
Som miljöstrateg kommer du att tillhöra enheten Strategisk planering och utveckling (SPU), som är kommunchefens stab för att driva förvaltningsövergripande utvecklingsfrågor.
I arbetet ingår att driva en utveckling för minskad miljöpåverkan från kommunens olika verksamheter samt ge stöd, råd och utbildning i olika miljöfrågor, t.ex. arbetet mot Agenda 2030, energieffektivisering, avfallshantering, miljökrav vid upphandling och inköp, miljövänligt resande etc. Du arbetar utifrån gällande miljölagstiftning, regionala och kommunala styrdokument. Du ska stödja verksamheterna med kompetens och samordning för att nå miljömål och säkerställa uppföljning, utvärdering och utveckling av dessa. Du samarbetar nära övriga strategiska funktioner på enheten.
Rollen som miljöstrateg innebär ett utåtriktat arbete med många kontaktytor inom och utanför kommunen. En viktig del i arbetet blir att på ett interaktivt sätt uppmuntra kommuninvånarna att bidra till en hållbar miljö. Du kommer att leda, planera och genomföra olika typer av projekt.
Andra viktiga delar i arbetet är att representera Vårgårda kommun i olika nätverk, bedriva omvärldsbevakning, svara på remisser samt bereda olika politiska ärenden.
Tjänsten innebär också att en dag i veckan arbeta med uppdatering av kommunens webbplats och sociala medier med kommunövergripande information.

Kvalifikationer

Du är en person med brett miljökunnande, gärna med erfarenhet från liknande uppdrag. Vi söker dig som har ett intresse av att arbeta med såväl strategiska utvecklingsfrågor som praktisk implementering. Du har lätt att formulera dig skriftligt.
Du har relevant akademisk utbildning med inriktning mot miljö och gärna strategisk planering. Erfarenhet som projektledare eller liknande är meriterande.
Stor vikt läggs vid personliga egenskaper, så som att du är initiativrik, kommunikativ, resultatinriktad och strukturerad. Du har god samarbetsförmåga och tycker om att arbeta såväl självständigt som i grupp.

Intervjuer kommer att genomföras under vecka 6.

Ansökan

Referensnummer:   A840364

Gör ansökan

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Vårgårda kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som säljare:

Vårgårda kommun har gjort sitt medieval för rekrytering och undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.