jobb just nu!

Miljöinspektör

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Ljungby kommuns värdegrund är ”vi är öppna, vi är framåt och vi vill”. Det betyder att vi håller vad vi lovar, löser problem tillsammans, är modiga och kreativa och har service i fokus. Mångfald och lika villkor är viktigt för oss. I vår kommun känner vi arbetsglädje, trivsel och trygghet.
Vi är ca 2 900 kompetenta och engagerade medarbetare. Vi strävar efter att ge våra invånare och företagare bästa möjliga service och vi välkomnar olika kompetenser i våra verksamheter. Vi erbjuder intressanta och omväxlande jobb som ger stora möjligheter till utveckling.

Hos oss är balans i livet viktigt! Vi vill att våra medarbetare ska kunna kombinera arbete med familj och fritid, därför tillämpar vi flextid i de verksamheter där det tillåter. Vi har generöst med semester och möjlighet till semesterväxling, subventionerat årskort med Länstrafiken, aktivitets- och massagebidrag och mycket annat. Som medarbetare har du gratis medlemskap i personalklubben, vilket ger möjlighet till gratis träning och bad alla dagar i veckan vid närliggande träningsanläggning och äventyrsbad, samt möjlighet att delta i andra aktiviteter.
Vi har Sveriges viktigaste jobb och ett av dem kan nu bli ditt.

Ljungby kommun växer med vår vision ”I Ljungby kommun formar vi framtiden tillsammans. 35 000 invånare år 2035” och vi vill ha med dig på den resan.

Besök oss gärna på www.ljungby.se/jobb
Välkommen till oss!

Arbetsuppgifter

Vi befinner oss i en utvecklingsfas och behöver därför stärka upp vår personalstyrka med ytterligare en inspektör. Vi erbjuder ett stimulerande arbete med möjlighet att utvecklas och att anpassa arbetsuppgifterna utifrån intresse och kompetens. Du kommer att arbeta med tillsyn inom miljöbalkens område, exempelvis med industritillsyn och enskilda avlopp. Arbetet består av att planera och genomföra inspektioner, skriva beslut, besvara remisser och hantera ärenden relaterade till tillsynen. Arbetet är variationsrikt och du kommer att hantera flera frågor inom ditt område. Presentation av ärenden i miljö- och byggnämnden, medverkan vid informationsträffar och förebyggande arbete ingår i arbetsuppgifterna. I yrkesrollen ingår också att ta emot inkommande ärenden och besvara frågor från allmänhet och verksamhetsutövare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är miljöinspektör eller på annat sätt har erfarenhet från arbete med dessa frågor. Vi ser att du är utbildad som miljöinspektör eller har annan likvärdig utbildning gärna kombinerat med erfarenhet av något av våra verksamhetsområden. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och att du kan jobba både självständigt och i grupp. Som person är du självgående och kan ta ansvar för dina uppgifter. Du är öppen för att arbeta mot vår kommuns visioner och mål och deltar aktivt i trivseln på arbetsplatsen.

Arbetet innebär att du kommer att ha mycket kontakt med medborgare och verksamhetsutövare. Därför vill vi att du är serviceinriktad och har en god kommunikationsförmåga. Det är viktigt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift.
Du ska ha körkort för personbil och vi förutsätter att du har god datavana och behärskar bl.a. Officepaketet.

Anställningens omfattning

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med eventuell provanställning 6 mån. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
Frågor: Trond Strangstadstuen (v. 33-34) eller Anna Andersson.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A894234

Gör ansökan

Övrigt

Du söker tjänsten via Offentliga Jobb.

Betyg och intyg behöver inte bifogas ansökan utan tas med vid en eventuell intervju.
Intervjuer sker löpande.
Kommunen tar ansvar för hela rekryteringen
och undanber sig därför samtal från rekryteringsfirmor och annonssäljare.