jobb just nu!

Medicinskt ansvarig sjuksköterska

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Drivs du av att skapa engagemang och vilja att hjälpa andra? Vill du vara med och utveckla en vård och omsorg som ger det där extra, som ser människan och där samarbete med den enskilde, anhöriga och olika yrkesfunktioner står i fokus? Då ska du ta chansen och söka tjänsten som medicinskt ansvarig sjuksköterska hos oss.

Omsorgsförvaltningen är indelad i fyra verksamhetsområden- ordinärt boende, särskilt boende, funktionsnedsättning stöd och service samt resurs. I förvaltningen finns också myndighetskontoret, avdelningen för system och teknik, samt en avdelning för administration och utveckling.

Omsorgsförvaltningens uppdrag är att ge omsorg, stöd och vård till äldre personer, till personer med funktionsnedsättning och till personer som behöver hemsjukvård. Förvaltningen har cirka 1700 tillsvidareanställda medarbetare och omsätter drygt en miljard kronor. Vi är stolta över våra medarbetare och arbetar efter vår vision ”Hässleholms kommun erbjuder Sveriges bästa vård och omsorg utförd av de stoltaste medarbetarna”.

Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av nyfikenhet och utveckling. Våra medarbetare skapar kvalité som syns, visar respekt för individen och sätter medborgaren i fokus.

Välkommen att bli en av oss!

Arbetsuppgifter

Som MAS har du ett övergripande medicinskt ansvar för kvalitet och säkerhet inom kommunens hälso- och sjukvård. Du ansvarar för att brukarna får en säker och ändamålsenlig vård och behandling av god kvalitet. En annan viktig uppgift är att du ser till att lagar, författningar och andra regler för hälso-och sjukvård är kända och efterlevs och en viktig uppgift blir att utveckla och följa upp det systematiska kvalitetsarbetet.

Du fungerar som en råd och stödfunktion för verksamheten i omvårdnadsfrågor. För att säkra kvaliteten gör du regelbundna uppföljningar i verksamheten. Vidare ansvarar du för att utreda allvarliga händelser och i förekommande fall anmäla till lVO enligt Lex Maria. Du ansvarar för att upprätta årliga patientsäkerhetsberättelser. Du har även det övergripande ansvaret för att det finns säkra rutiner för journalföring och läkemedelshantering.

Verksamhetscheferna i omsorgsförvaltningen har det övergripande ansvaret för verksamheterna och har ett nära samarbete med MAS. Tillsynsrollen är självständig och du rapporterar direkt till nämnd och berörda tillsynsmyndigheter.

Kvalifikationer

Du som söker är legitimerad sjuksköterska med lämplig vidareutbildning. Du har erfarenhet av kvalitet- och utvecklingsarbete med flerårig erfarenhet av kommunal hälso- och sjukvård . Dina kunskaper är goda om gällande författningar. Din förmåga att uttrycka dig i tal och skrift är god och det krävs att du är en mycket god användare av digitala hjälpmedel.

Du ska dela värderingar och förhållningssätt som beskrivs i vår medarbetar- och ledarpolicy (https://www.hassleholm.se/download/18.34bd16841562b9afcb75180/1481530551429/Popul%C3%A4rutg%C3%A5va%20medarbetar-%20och%20ledarpolicy.pdf).

Anställningens omfattning

Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse

Ansökan

Referensnummer:   2020/475

Gör ansökan

Övrigt

Utdrag ur polisens belastningsregister, kontroll av egna uppgifter (442.3), ska uppvisas före anställning.

Det finns goda pendlingsmöjligheter till och från Hässleholm.

Körkort för klass B krävs.