jobb just nu!

Medicinska sekreterare till VO akutsjukvård och internmedicin i Lund

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Gör skillnad. Varje dag.

Akutmottagningen är sjukhusets ingångsport och det är här majoriteten av patienterna påbörjar sin vistelse. Här möter du många människor vilket gör att arbetstempot varierar från den ena stunden till den andra och ingen dag är den andra lik. Vi på akutmottagningen välkomnar nya idéer till förbättringar av verksamheten. Du som medarbetare ses som en oerhört viktig och värdefull resurs i detta utvecklingsarbete. På vår akutmottagning har vi ett ledarskap som uppmuntrar, stödjer och engagerar varje medarbetare i arbetet. Du arbetar tillsammans med många medicinska sekreterare, där du arbetar tillsammans med många medicinska sekreterare och hjälps åt för att tillsammans med andra professioner tillgodose våra patienters behov.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill jobba på denna omväxlande arbetsplats, vi välkomnar dig som är intresserad av dag-/kvällstjänst. Vi har nu infört kvoterad arbetstid. Detta innebär att när du jobbar kvällar, helger och nätter får du möjlighet till minskad veckoarbetstid med bibehållen lön. Har du fler frågor kring kvoterad arbetstid är du varmt välkommen att höra av dig.

I din roll som sekreterare på akutmottagningen får du mycket omväxlande arbetsuppgifter. Vi har ett brett arbetsfält med stor variation både vad gäller dokumentation och de olika unika arbetsuppgifterna. Mycket av vårt arbete är inte bundet till specifika individer utan till funktioner, det gör att vi lämnar över pågående arbete efter vårt arbetspass. Som grund till vårt viktiga arbete finns en utformad utbildningstrappa med stora möjligheter till utveckling.

I de specifika sekreterarfunktionerna arbetar vi tillsammans i team med läkare, sjuksköterskor och undersköterskor. Dessa funktioner gör vårt arbete unikt. Varje dag är en ny utmaning, vi upplever stor variation i vårt arbete, det finns möjlighet till utveckling och vi berikas ständigt med nya erfarenheter.

I tjänsten ingår bland annat journalskrivning via MedSpeech i Melior och registrering i olika system såsom PASIS och patientliggarsystemet med flera. Inskrivningsarbete sker tillsammans med sjuksköterska. Vidare ingår även telefonservice och receptionsarbete. När du känner dig trygg i din roll som sekreterare ingår du även i larmteamet på akutrummet.


På akutmottagningen arbetar du i ett nära samarbete med övrig vårdpersonal och med dina medicinska sekreterarkollegor. Resor inom arbetet kan förekomma mellan Lund och Malmö om behov uppstår.

Utöver vår goda sammanhållning finns det ytterligare fördelar med att jobba hos oss. Vi har nära till skratt och en stark samhörighetskänsla. Vi hoppas därför att du vill vara med och bidra till vår gemenskap. Här får du möjlighet att boka pass i TimeCare och använda flextid vilket innebär att du kommer kunna vara ledig mitt i veckan. Efterhand som du känner dig trygg med arbetsuppgifterna finns det möjlighet att arbeta på distans när verksamheten tillåter. Vi erbjuder dig även friskvårdsersättning enligt avtal.

Kvalifikationer

Du som söker har utbildning i Hälso- och sjukvårdsadministration 80 p (KY) /400p (YH) eller motsvarande medicinsk sekreterarutbildning. Vidare har du goda kunskaper i medicinsk terminologi samt i svenska språket i såväl tal som skrift. Vi använder oss av systemen Melior, Medspeech och PASIS och ser gärna att du har kunskaper i dessa system men det är inget krav. Vidare krävs allmänt god IT-vana i Windows-miljö. Utbildning i DRG-registrering är meriterande.
Vi tror att du som vill bli vår nya kollega uppskattar vår omväxlande arbetsplats lika mycket som vi gör! Du vill ha ett spännande, variationsrikt och utvecklande arbete. Du är serviceinriktad och positivt inställd till de utmaningar som du ställs inför samt tycker om ett tidvis högt arbetstempo. Du ska vara lyhörd och flexibel, ha en förmåga att behålla ditt lugn i stressande situationer och vara bra på att hantera de tuffa situationer som ibland uppkommer på en akutmottagning. Som person är det viktigt att du har förmåga att prioritera dina arbetsuppgifter och vill vara med i vår utveckling av patientadministration. Eftersom vi arbetar i nära samarbete med övrig vårdpersonal är det viktigt att du har en positiv inställning och vill bidra till ett gott samarbete.

Stor vikt kommer att lägga vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan! Om du vill veta mer innan du skickar in din ansökan är du välkommen att göra ett besök hos oss.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Referensnummer:   A834508

Gör ansökan

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (SUS) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. SUS är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso-och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående.
Välkommen till Skånes universitetssjukhus!

http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.