jobb just nu!

Medicinsk sekreterare till Plastikkirurgi vårdavdelning, Malmö

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Gör skillnad. Varje dag.

Vårdenhet (VE) plastikkirurgi består av en mottagning och en vårdavdelning och har sin placering i Malmö. Här bedriver vi högspecialiserad, rekonstruktiv plastikkirurgi. Området är en regionspecialitet och dessutom ett av Skånes universitetssjukvårds (SUS) profilområden. Vi tar emot patienter från Sydsverige, men även nationella och internationella patienter som behöver högspecialiserad plastikkirurgisk sjukvård. Vårdavdelningen är en lagom stor familjär vårdavdelning med 17 vårdplatser, fördelade mellan plastikkirurgi, bröstcancerkirurgi och öron-näsa-hals patienter. På avdelningen arbetar vi med patientnära vård. Vi är uppdelade på två team i nära samarbete med läkare, paramedicinare, mottagningar, operation samt uppvakningsavdelning. Vi vårdar patienter med bland annat bröstcancer (borttagande samt rekonstruktion av nytt bröst), brännskador, hudcancer med delhudstäckning, öronrekonstruktioner, lymfödem, mikrokirurgi/rekonstruktiv kirurgi, näsblödningar, halsinfektioner, traumakirurgi i ansiktet och yrsel med mera.

Tillsammans med medicinenhetens vårdavdelningar har vi tagit fram ett arbetssätt som går ut på att avdelningen istället för att ta in akuta medicinpatienter från akutmottagningen i Malmö, tar över färdigplanerade patienter med ett tydligt PAL-skap i väntan på utskrivning. Detta skapar en jämnare beläggning och ett lugnare arbetssätt. Avdelningen arbetar med dagligt pulsmöte och tvärprofessionell rond som kombineras med gemensamt pulsmöte.

Arbetsuppgifter

Vi söker en ny kollega till oss på Specialitet plastikkirurgi!

I rollen som medicinsk sekreterare hos oss får du möjlighet att utveckla en bred kunskap och erfarenhet inom område kirurgi. Avdelningen har en koordinator som styr den dagliga driften och tillsammans med denne planerar du ditt arbete för att säkerställa att slutenvårdsdiktat samt in- och utskrivningar av slutenvårdspatienter sker patientsäkert. Arbetet är självständigt och kräver ett stort egenansvar. I arbetet ingår aktivt deltagande i tvärprofessionell rond samt gemensamt pulsmöte. Sekreterarna på mottagningen och vårdavdelningen har även ett eget pulsmöte för att belysa behov och prioritera insatser. Förbättringar tror vi inom plastikkirurgi kommer från personalen och därför arbetar vi aktivt för att belysa förbättringar bland annat genom att använda oss av förbättringstavla. Den medicinska sekreteraren på vårdavdelningen har ett nära samarbete med kollegorna på mottagningen för att tillsammans med dem planera och använda de gemensamma resurserna optimalt.

Vårdavdelningen har ett högt flöde av patienter och olika specialiteter vilket ger dig som arbetar här möjlighet till vidareutveckling och nya kunskaper men det ställer också höga krav på dig när det gäller service, organisationsförmåga och flexibilitet. Vi erbjuder dig ett spännande och omväxlande arbete med goda utvecklingsmöjligheter i ett gott arbetsklimat där alla hjälps åt. Här slutar du aldrig att utvecklas i din roll!

Kvalifikationer

Du som söker har gått hälso- och sjukvårdsadministration KY 80p, YH 400p eller har motsvarande utbildning för medicinsk sekreterare. Du har goda språkkunskaper i svenska, i både tal och skrift, samt goda kunskaper inom medicinsk terminologi. Vi ser gärna att du som söker har några års erfarenhet inom yrket då du snabbt kan behöva omprioritera bland dina arbetsuppgifter och dina insatser som medicinsk sekreterare är en viktig garanti för patientsäkerheten i vårt arbete. Dina insatser ska värna om ett tydligt och säkert informationsutbyte vilket återigen kan garantera god patientsäkerhet. God datorvana är nödvändigt då mycket av arbetet innebär att du har datorn som verktyg. Tidigare erfarenhet av våra system Melior, Medspeech, PASIS och Orbit 5 ses som meriterande. Under kommande år byter vi journalsystem och integrerar flera system i ett Millenium SDV. Här har du stora möjligheter att vara med att påverka din framtida yrkesroll på vår vårdavdelning!

Som person är du flexibel, serviceinriktad, strukturerad, lugn och organiserad. Du är skicklig på att prioritera bland dina arbetsuppgifter och du ser möjligheter framför hinder. Det är viktigt att du bidrar till ett gott arbetsklimat, trivs i en tvärprofessionell grupp samt har en god samarbetsförmåga. Stor vikt fästs vid personlig lämplighet.

I den här rekryteringen tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Tillträde 2020-01-01 eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   A916282

Gör ansökan

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (SUS) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. SUS är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso-och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående.
Välkommen till Skånes universitetssjukhus!

http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.