jobb just nu!

Medicinsk sekreterare till akutmottagning i Lund

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Gör skillnad. Varje dag.

På Lunds akutmottagning bedrivs högspecialiserad akutsjukvård och vi är en av Skånes Universitetssjukvårds (Sus) största verksamheter. Vi tar hand om 65 000 patienter per år vilket gör att vi idag även räknas som en av Sveriges största akutmottagningar. Akutmottagningen är en sjukhusets ingångsport och det är här majoriteten av patienterna påbörjar sin vistelse. Här möter du många människor vilket gör att arbetstempot varierar från den ena stunden till den andra och att ingen dag är den andra lik. Vi är cirka 200 medarbetare som tillsammans ansvarar för det första, akuta omhändertagandet av svårt sjuka och skadade patienter inom medicin, infektion, kirurgi, urologi och ortopedi. Under jourtid har vi även öronverksamhet.

Inom VO akutsjukvård och internmedicin finns det 80 medicinska sekreterare som bemannar på två akutmottagningar med dygnet runt verksamhet, fem medicinavdelningar, en medicinmottagning, två akutvårdsavdelningar fördelat på Lund och Malmö. På akutmottagningen i Lund finns det 31 medicinska sekreterare som tillsammans bemannar i reception, inskrivning, på akutrummet vid larm och däremellan skriver vi journaler.

Arbetsuppgifter

I din roll som medicinsk sekreterare på akutmottagningen har du mycket omväxlande arbetsuppgifter. Vi har ett brett arbetsfält med stor variation av arbetsuppgifter och möjlighet att utvecklas i yrket. Detta får vi bland annat genom att dokumentera från många olika specialiteter. Mycket av vårt arbete är inte bundet till specifika individer utan till funktioner, vilket gör att vi lämnar över pågående arbete efter vårt arbetspass.

Hos oss arbetar vi i team tillsammans med undersköterskor, sjuksköterskor, fysioterapeuter, kuratorer och läkare för att tillgodose våra patienters behov. Vi är flera medicinska sekreterare och kanslister som hjälps åt med de varierande arbetsuppgifterna på våra olika arbetsstationer. Vidare är vi en arbetsplats som dagligen arbetar med att utveckla vår verksamhet och alla medarbetare är välkomna att bidra med nya idéer till förbättringar.

På akutmottagningen har vi kvoterad arbetstid, vilket innebär att när vi arbetar kvällar, helger och nätter får vi minskad arbetstid med bibehållen lön. Vårt schema sträcker sig över en 7-veckorsperiod där alla medarbetare arbetar 5 pass under helg (2,5 helger) och i regel 1-2 kvällar i veckan. Vi lägger vårt eget schema i TimeCare efter egna önskemål, vilket innebär att du kan vara ledig mitt i veckan och välja vilka helger som du vill vara ledig på.

För utveckling av vårt viktiga arbete finns en utformad utbildningstrappa och möjlighet att ha egna ansvarsområden. Efter en introduktionsperiod kommer du även att vara behjälplig vid larm på akutrummet. Detta innebär bland annat att du i samråd med läkaren skriver akuta röntgenremisser men även har hand om patientregistrering. Vi arbetar också med att införa direktdiktering på akutrummet, vilket innebär att vi skriver journalen under tiden som läkaren diagnostiserar patienten.

I tjänsten ingår bland annat journalskrivning via MedSpeech i Melior och registrering i olika system såsom PASiS och Patientliggaren med flera. Det ingår även telefonservice och receptionsarbete. Resor inom arbetet kan förekomma mellan Lund och Malmö.

Vi erbjuder dig även friskvårdsersättning enligt avtal.

Kvalifikationer

Du som söker har utbildning i Hälso- och sjukvårdsadministration 80 p (KY) /400p (YH) eller motsvarande medicinsk sekreterarutbildning. Vidare har du goda kunskaper i medicinsk terminologi samt i svenska språket i såväl tal som skrift. Det är meriterande om du även behärskar engelska i tal och skrift. Vi använder oss av systemen Melior, Medspeech och PASiS och ser gärna att du har kunskaper i dessa system. Vidare krävs allmänt god IT-vana i Windows-miljö. Det är meriterande om du har utbildning i primär klassificering.

Vi tror att du som vill bli vår nya kollega uppskattar vår omväxlande arbetsplats lika mycket som vi gör! Du vill ha ett spännande, variationsrikt och utvecklande arbete. Du är serviceinriktad och positivt inställd till de olika utmaningar som du kan ställas inför samt tycker om att arbeta i ett tidvis högt arbetstempo. Du är lyhörd, flexibel och har en förmåga att kunna samarbeta i stressande situationer. Det är även viktigt att du kan prioritera dina arbetsuppgifter och vill vara med och bidra i vår spännande utveckling av patientadministration.

Då det är viktigt för oss att hitta rätt person till vår avdelning så kommer vi lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan! Om du vill veta mer innan du skickar in din ansökan så är du välkommen att göra ett besök hos oss.

Anställningens omfattning

Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   A956239

Gör ansökan

Anställning


Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (SUS) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. SUS är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso-och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående.
Välkommen till Skånes universitetssjukhus!

http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.