jobb just nu!

Mark- och explaoteringsingenjör

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

I Lerums kommun pågår flera stora infrastruktur- och bostadsutvecklingsprojekt och för att framgångsrikt driva utvecklingen av samhället framåt söker vi nu en exploateringsingenjör med mycket erfarenhet. Tjänsten är placerad på Mark- och GIS-enheten, inom Sektor samhällsbyggnad.
Sektor samhällsbyggnad ansvarar för kommunens utveckling av mark för boende, verksamheter, infrastruktur och VA. Inom sektorn ligger även kommunens myndighetsutövning i miljö- och bygglovsfrågor, måltidservice mm. Hela sektorn består av cirka 150 medarbetare, som arbetar i gränsöverskridande processer.
Lerums kommun, med centralorten Lerum, ligger knappt 20 minuters resväg från Göteborgs centrum. Kommunens ca 40 000 invånare erbjuds hög livskvalitet med en väl fungerande samhällsservice och vacker natur med ett rikt utbud av fritidsaktiviteter samt kulturvärden med anor ända från 1500-talet. Kommunen är under tillväxtskede och har flera pågående spännande centrumutvecklingsprojekt.
Hos oss får du möjlighet att skapa ett hållbart samhälle och utveckla kommunen för framtiden!
Vi erbjuder dig en flexibel arbetsmiljö med stora möjligheter till personlig utveckling. Vi tillämpar årsarbetstid och möjlighet till semesterväxling och värnar om att våra medarbetare ska kunna kombinera arbete och fritid/föräldraskap på ett hållbart sätt.

Arbetsuppgifter

Vi erbjuder ett omväxlande, stimulerande arbete, där du både arbetar självständigt och tillsammans med en sammansvetsad grupp. I gruppen är det högt till tak och vi delar med oss av kunskaper och erfarenheter. Enheten består av nio medarbetare varav fem inom mark- och exploateringsområdet.
Du kommer tillsammans med enheten ha en viktig roll för samhällsbyggnadsutvecklingen av Lerums kommun. Arbetet bedrivs i nära samverkan med personal från hela samhällsbyggnadsförvaltningen.
Inriktning för tjänsten kommer att vara samhällsbyggnadsfrågor och exploateringsprocessen med alltifrån genomförandefrågor vid detaljplanering, markanvisning, exploateringsekonomi och kalkyler i tidiga skeden. Handläggning av arrenden, servitut, strategiska markförvärv, försäljning av tomter och olika former av markärenden som tillhör kommunens markägande kan förekomma i uppdraget.
Tjänsten innebär mycket kontakt med bland annat exploatörer och kommuninvånare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleexamen som civilingenjör eller lantmäteriingenjör, med inriktning mot mark- och exploateringsfrågor. Du ska ha flera års erfarenhet av att leda och driva exploateringsprocesser och en bred förståelse för samhällsbyggnad.
Exploateringsverksamheten är viktig för kommunens långsiktiga och strategiska utveckling. Viktigt för oss är att du har ett stort intresse för helhetsbilden i samhällsplaneringen och kan jobba med genomförandefrågor i alla skeden. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation. Det är även meriterande om du har mångårig erfarenhet av eller utbildning inom fastighetsvärdering och exploateringsekonomi.
För att trivas i rollen krävs att du är självgående och initiativtagande i ditt arbete. Du är samarbetsorienterad och värderar ett nära samarbete med kollegor vid Lerums kommun, exploatörer och fastighetsägare. Som person är du kommunikativ, förtroendeingivande och målinriktad samt har en god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift.
B-körkort är ett krav då platsbesök krävs i arbetet.

Anställningens omfattning

Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A966181

Gör ansökan

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Kommunens vision lyfter fram ledorden hållbarhet, kreativitet och inflytande vilket genomsyrar vårt arbete. Vi är cirka 3 000 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 42 000 invånare.

Vi tror att våra olikheter berikar och utvecklar individen, verksamheten och samhället positivt. Som arbetsgivare arbetar Lerums kommun aktivt för jämställdhet och mångfald och mot all form av diskriminering och kränkande särbehandling.

Vi vill främja en god arbetsmiljö där det går att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård och personalvårdprogram.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen ber vi dig skicka in din ansökan via den här länken, och inte via e-post eller pappersformat.
Varmt välkommen med din ansökan!

Inför den här rekryteringen har vi redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda. Vi undanber oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.