jobb just nu!

Ma/NO-lärare åk 7-9 till Dalslundskolan

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Burlövs kommun - den kreativa mötesplatsen för boende, näringsliv, utveckling och kultur.
Här skapar vi värde för våra medborgare i en kommun i tillväxt.

Vill du vara med och bygga det attraktiva, tillgängliga, hållbara och trygga Burlöv?

Vi arbetar utifrån en värdegrund där vi möter varandra på ett likvärdigt sätt som präglas av respekt, vänlighet och förståelse för varandras olikheter. Vi har ett professionellt sätt, där vetenskaplig grund och dialog lägger grunden till förbättringar i våra verksamheter och för vårt arbete. Vår förhållandevis lilla kommun ger dig stora möjligheter att påverka och delta i utvecklingsarbetet för våra barn och elever.

Åkarp har 5 skolor fördelade på 3 skolenheter från f-9. Under de senaste 5 åren har vi skapat stadigt klättrande resultat. Vi har stigit 150 placeringar i den nationella skolrankningen och meritvärdet för våra elevers betyg följer samma uppåtgående kurva. Vi är stolta och vi vill bli ännu bättre. Vill du vara med?

De absolut viktigaste resurserna i detta framgångsrika arbete är våra lärare och pedagoger. Våra resultat hade inte kunnat bli så bra utan vårt lagarbete, samsyn och övertygelsen om att alla våra barn och elever ska lyckas. Vi satsar mycket på dig och dina kollegor genom välgrundad fortbildning, systematiska analyser och aktivt arbete med din arbetsmiljö.

Vi erbjuder:
Verksamhet i en kommun med spännande satsningar på skolutveckling och stora möjligheter till utveckling i den egna yrkesrollen
Trygg och stimulerande arbetsmiljö
Inflytande och delaktighet
Elever med hög måluppfyllelse
Engagerade elever och medarbetare samt förväntansfulla föräldrar

Arbetsuppgifter

Nu söker vi en positiv, engagerad lärare i Ma/NO som kan bli del av ett professionellt och härligt ämneslag/arbetslag. Du ges möjlighet vara med och driva vår pedagogiska utveckling framåt. I vårt utvecklingsarbete fokuserar vi på elevaktiva arbetssätt och kooperativt lärande. Våra andra två fokusområden är bedömning och digitalisering.

Det finns naturligtvis möjligheter att använda en modern pedagogik där tekniken stödjer elevernas lärande. Såväl du som eleverna har personliga digitala verktyg och projektor finns i varje klassrum.

Mentorskap ingår i tjänsten tillsammans med ytterligare en kollega. Mentorskapet innebär att skapa relationer med och mellan eleverna i klassen. Arbete med att planen mot trakasserier och kränkningar blir ett levande dokument. Kontakt med vårdnadshavare och externa samarbetspartners ingår i mentorskapet. Till ditt stöd finns EHT genom till exempel handledning och konsultation.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad grundskollärare med ämnesbehörighet i matematik och NO gärna i kombination med något annat ämne. Ditt arbete bygger på vetenskaplig grund och utifrån beprövad erfarenhet.

Vi tror att du har lätt att skapa relationer, gillar att arbeta tillsammans i team och att inspirera och bli inspirerad av dina kollegor i arbetslaget. Du tror på samarbete och bidrar kollegialt till både din egen och dina kollegors utveckling.

Du är övertygad om att alla barn och elever kan lyckas och att du är en mycket viktig del i det. Du inser vikten av en rik och bred undervisning/verksamhet och stimuleras av detektivarbetet att leta efter metoder för varje barns lärande. Du tycker om och är bra på att arbeta nära eleverna i ett aktivt mentorskap.

Att använda digitala verktyg är en självklar del av din lärargärning och du strävar efter att utveckla din egen och framför allt elevernas digitala kompetens.

Vi behöver dig som är beredd att satsa helhjärtat på barnen/eleverna och är flexibel och lyhörd för både barn och föräldrar. Du bör kunna använda ett lösningsfokuserat arbetssätt och ha förmåga att locka fram elevernas och föräldrarnas tillit.

Den psykosociala arbetsmiljön skall bygga på öppenhet, samarbete och nyfikenhet.

Anställningens omfattning

2020-08-10 eller enligt överenskommelse

Ansökan

Referensnummer:   A956049

Gör ansökan

Övrigt

Burlövs kommun ser mångfald som en styrka i vårt gemensamma uppdrag.

Vi erbjuder utvecklingsorienterade arbetsplatser som kännetecknas av trivsel och arbetsglädje. Våra medarbetare är engagerade och i högsta grad delaktiga i att steg för steg realisera kommunens mål och uppdrag utifrån vår värdegrund.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Urval och intervjuer kommer att ske löpande.

Enligt skollagen (2010:800) krävs ett registerutdrag från Rikspolisstyrelsens belastningsregister för att arbeta inom förskoleverksamhet, skola eller skolbarnomsorg. Blankett finns på Rikspolisstyrelsens webbplats.