jobb just nu!

Livscykelanalytiker till Linköping

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Statens geotekniska institut (SGI) är en expertmyndighet som arbetar för ett säkert, effektivt och hållbart byggande och ett hållbart användande av mark och naturresurser. I våra uppgifter ingår att förebygga jordskred, ras och stranderosion. SGI arbetar också med att ta fram nya metoder för att sanera förorenade områden. SGI tillhör Miljö- och energidepartementet och har totalt cirka 90 medarbetare. Huvudkontoret ligger i Linköping och kontor finns i Stockholm, Göteborg och Malmö.Arbetsuppgifter

Vi söker i första hand dig som hunnit skaffa några års yrkeserfarenhet av arbete med livscykelanalys inom samhällsbyggnadssektorn. Hos oss erbjuds du intressanta och varierande arbetsuppgifter som har stor betydelse för framtidens samhällsutveckling.

Samhällsbyggandet står inför stora utmaningar såsom anpassning till ett föränderligt klimat, övergången till ett koldioxidneutralt samhälle, behov av ökat bostadsbyggande och övergången till ett giftfritt kretsloppssamhälle. SGI bidrar till att möta dessa utmaningar genom forskning, rådgivning och kunskapsförmedling om hållbart och effektivt markbyggande.
Livscykelanalys är en viktig metod i detta arbete, och vi söker nu en livscykelanalytiker med intresse för att utveckla metoder för bedömning av miljö- och klimatpåverkan vid markbyggande.

Du kommer att ansvara för att utveckla och driva en ny strategisk inriktning med fokus på livscykelanalys inom SGI:s olika verksamhetsområden. Exempel på tilllämpningar är vid utvärdering av miljö- och klimatpåverkan av geotekniska arbeten, som underlag vid exploatering och planering för ett resurssnålare markbyggande, samt som underlag vid val av åtgärder för efterbehandling av förorenade områden.
Arbetet innebär samverkan med andra myndigheter, bransch- och forskningsorgani-sationer. Arbetet inkluderar såväl forsknings-och utvecklingsprojekt som teknik- och expertstöd. I dina arbetsuppgifter ingår även kunskapsförmedling vid seminarier, kurser och genom föredrag. Du kommer också att arbeta med rådgivningsverksamhet mot offentliga och privata beställare.

Kvalifikationer

Vi söker dig med examen på minst mastersnivå inom teknik eller naturvetenskap med fokus på miljösystemanalys och hållbarhet. Du har erfarenhet av livscykelanalyser inom samhällsbyggnadssektorn. Det är meriterande om du har erfarenhet av att självständigt initiera och leda forsknings-, utrednings- och/eller utvecklingsprojekt. Du förväntas både kunna leda uppdrag såväl som att vara medarbetare i andra uppdrag.

Myndigheten har många nationella och internationella kontakter varför du måste vara utåtriktad och kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. För att kunna arbeta hos oss ska du dela statens gemensamma värdegrund, http://www.swedgeo.se/sv/om-sgi/sa-arbetar-vi/vardegrund-och-kompass/.

Anställningens omfattning

Tjänsten är placerad i Linköping vid avdelning Effektivare markbyggande och är en tillsvidareanställning. Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   0247

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

När du söker anställning hos oss ger du ditt medgivande att vi får hantera dina personuppgifter enligt Dataskyddsförordningen. Vi kommer inte att använda dina personuppgifter i annat syfte än att genomföra rekryteringen.

Välkommen med din ansökan
inklusive meritförteckning, löneanspråk, betygskopior, och andra handlingar som du vill åberopa.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen inom myndigheten samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen.

Behöver du hjälp med din digitala ansökan kontakta gärna supporten på 0771-693 693.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.